Gündem SSK Hizmet Dökümü Bilgileri İle SSK Prim Borç Sorgulama Ve SSK Gün Sorgulama

SSK Hizmet Dökümü Bilgileri İle SSK Prim Borç Sorgulama Ve SSK Gün Sorgulama

21.05.2015 - 13:01 | Son Güncellenme:

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak artık çok kolay! SSK hizmet dökümü bilgilerine ulaşarak SSK prim borç sorgulamanızı ve SSK gün sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz. SSK ve SGK sorgulamaları ile alakalı tüm detaylar haberimizde!

SSK Hizmet Dökümü Bilgileri İle SSK Prim Borç Sorgulama Ve SSK Gün Sorgulama

Sigorta mükellefleri artık güncel sigorta bilgilerine internet üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Özellikle de günümüz modern çağında son derece yoğun şekilde hayatın her alanında kendisine yer bulan internet SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinde de vatandaşlara oldukça önemli fırsatlar sunuyor. Son dönemlerde kamu kurumları tarafından internet teknolojisinin en aktif şekilde kullanılıyor olması sayesinde vatandaşlar internet üzerinden işlemlerini çok daha pratik bir şekilde işlemlerini yapabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanakları en etkin şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun en yeni online hizmet uygulamaları aracılığı ile sigorta mükellefleri oldukça pratik bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları aracılığı ile sigorta mükellefleri, internet üzerinden 7 gün 24 saat güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık insanların internete çok daha pratik ve kolay bir şekilde bulundukları her yerden erişim sağlayabildikleri günümüz modern çağında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde yapabilme imkanı bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, dijital platform üzerinde en çok kullanılan E-SGM online sigorta hizmeti uygulamasını geçici bir süreliğini servis dışı konuma getirerek daha iyi bir hizmet sunabilmek amacı için uygulamada yenilikler gerçekleştirdiği bakım çalışmasına başladı. Bu neden ile de sigorta mükellefleri kısa bir süredir Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasına erişim sağlayamıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasının servis dışı olması sigorta mükelleflerinin SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini dijital platform üzerinde sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmesine neden oluyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinde yapılan tüm diğer işlemlerde olduğu gibi sisteme güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yapmak isteyen sigorta mükellefleri için sistemin giriş ekranında 4 farklı yöntem sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ ekranında sigorta mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Sigorta mükelleflerinin sistem içerisinde SGK sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmeleri için sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinde yer alan e-hizmetler kategorisine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kategori içerisinde sigorta mükellefleri alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve online hizmetleri listesinden güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilmek için ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet listesine ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

SGK sorgulama işlemlerinin bu ekranda yapılabilmesi için sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak bağlı bulundukları sigorta koluna göre ayrılmış olan sigorta sistemi hizmet uygulamalarını bulmaları gerekiyor. Burada sigorta mükellefleri kendi sigorta koluna özel olarak hazırlanmış olan hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Son derece güvenli ve pratik bir şekilde gerçekleştirilen bu sigorta sorgulama işlemi ile en güncel sigorta bilgilerinin, en ayrıntılı detaylarına kolay bir şekilde günün her saatinde mesai saati veya hafta sonu tatili gibi şartlar olmadan ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu uygulamaları ile birlikte artık sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerini son derece pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile pek çok alanda olduğu gibi sigorta işlemlerinde de bu gibi avantajlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

E- Devlet sisteminde yer alan güncel sigorta bilgileri sadece sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilmelerine yardımcı oluyor. Ancak emeklilik hesaplamaları gibi işlemlerde sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendi sistemlerinde yer alan sigorta bilgileri kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında yer alan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi sigorta sistemlerine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, bağlı bulundukları sigorta koluna göre e-Devlet sistemi üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarından yararlanabiliyor. Böylelikle son derece pratik ve kolay bir şekilde sigorta işlemlerinin yapılabilmesine yardımcı oluyor.