Gündem SSK prim borç sorgulama ve SGK-SSK hizmet günü sayısı sorgulama işlemleri

SSK prim borç sorgulama ve SGK-SSK hizmet günü sayısı sorgulama işlemleri

24.04.2015 - 14:46 | Son Güncellenme:

SGK sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. SGK sorgulama işlemlerinin detaylarına ve SSK prim sigorta sorgulama işleminin nasıl yapıldığını bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK prim borç sorgulama ve SGK-SSK hizmet günü sayısı sorgulama işlemleri

Modern yaşamda sigorta sistemlerinin son derece önemli bir rolü bulunuyor. Özellikle de modern yaşamda çalışan vatandaşların haklarının korunabilmesi, kamu sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmeleri gibi pek çok noktada sigorta sistemlerinin oldukça önemli bir rolü bulunuyor. Türkiye’de de tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sigorta sistemleri en aktif şekilde uygulanmaya devam ediyor. Türkiye’de sigorta hizmetleri vatandaşlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulmuş olan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında veriliyor. Modern dünya standartlarının sigorta hizmetlerinde de oluşturulabilmesi amacı ile daha teknolojik ve internet tabanlı sigorta çalışmaları gerçekleştirmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu bu alanda gelişen internet teknolojisini en yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SGK BORÇ SORGULAMA

Günümüz modern çağında internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri aracılığı ile kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiğiniz her yerden online olarak SGK hizmet dökümü alma işlemlerinizi gerçekleştirebilme imkanınız bulunuyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il veya ilçelerde yer alan müdürlüklerine gitmek zorunda kalmadan sigortanızın tüm güncel ve ayrıntılı bilgilerine ulaşabilme imkanınız bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfası üzerinden ulaşabileceğiniz E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle de dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde yapabildiğiniz bu sigorta sorgulama işleminde sisteme giriş yapmanız gereklilik arz ediyor.

Haberin Devamı

Bu neden ile de günümüzde dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlanabilmekte olan E-SGM uygulaması SGK hizmet dökümü alma işlemleri için daha sık şekilde tercih ediliyor. Dijital platform üzerinden online olarak yapılabilmekte olan sigorta işlemlerini E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak yapılabilmesi bazı kimlik bilgilerinin sigorta bilgilerinin güvenliğinin dijital platform üzerinde de sağlanabilmesi için girilmesi gerekiyor. Bu kapsamda sOSYAL Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online E-SGM uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri tarafından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerinin eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi gerekiyor.

Bu bilgilerin girilmesi ile birlikte dijital platform üzerinden SGK sorgulama işlemleri online olarak gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükellefleri tarafından E-SGM uygulamasında bulunan hizmet bilgisi kategorisi altında bağlı bulundukları sigorta koluna yönelik olarak ‘4A hizmet bilgisi’, ‘4B hizmet bilgisi’ ve ‘4C hizmet bilgisi’ seçeneklerinden birisini seçerek kolay bir şekilde seçerek, sigorta bilgilerinin en güncel ve en ayrıntılı bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde sigorta mükellefleri tarafından gerçekleştirilen bu online SGK sorgulama işlemi ile birlikte bağlı bulundukları sigorta kolundaki ilk işe giriş tarihleri, işe giriş ve çıkış tarihleri, güncel sigorta prim ödeme gün sayısı, güncel hizmet süresi, müstahaklık durumu ve provizyon bilgisi gibi sigorta bilgilerinin en güncel haline tüm ayrıntıları ile birlikte erişim sağlayabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan tüm kamu kurum ve online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya toplayabilmek amacı ile Başbakanlık tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile 2008 yılında hizmete açılan e-Devlet sistemi üzerinden de SSK sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Özellikle de internette bulunan tüm kamu kurumu online hizmetlerinde olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri e-Devlet sisteminde de kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerini kullanarak SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet giriş işlemleri için ana sayfası üzerinde bulunan sisteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanmaları gerekiyor. Bu şekilde sisteme giriş yaparak e-hizmetler ekranında yer alan kamu kurumu hizmetleri listesinde ‘S’ harfine gelerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet listesini kullanarak güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor.

E-Devlet sistemi üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu ‘4A hizmet bilgisi’ uygulamasını kullanarak güvenli ve pratik şekilde sigortanıza ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler edinebilme fırsatından yararlanabilirsiniz. Böylelikle internetinizin bulunduğu her yerde sigortanız hakkında merak ettiğiniz bilgiler artık bir tık ötenizde oluyor.