Gündem Stockholm sendromu! İsveç'te peş peşe provokasyonlar

Stockholm sendromu! İsveç'te peş peşe provokasyonlar

23.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsveç’te Kuran-ı Kerim provokasyonu dünyayı ayağa kaldırdı. Aynı gün terör destekçilerinin Türkiye karşıtı gösterisine Dışişleri sert çıktı.

Stockholm sendromu İsveçte peş peşe provokasyonlar

ANKARA Milliyet, HABER MERKEZİ, DIŞ HABERLER - İsveç’te peş peşe düzenlenen provakasyonlara yenisi eklendi. İsveç’in aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Danimarka merkezli ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği yakınlarında Kuran-ı Kerim yaktı. Aynı gün terör örgütü PKK/YPG destekçileri de Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan gösteri düzenledi. Türkiye olaylar üzerine harekete geçti. Gösteriye izin verilmesini Dışişleri Bakanlığı sert bir dille kınarken, Kuran-ı Kerim’in yakılması skandalına ise tepki çığı gibi.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın çağrısı üzerine Türkiye’deki 90 bin camide dün sabah namazında Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Erbaş da sabah namazını Ankara’daki Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde kıldı. Sabah namazı öncesi Fetih Suresi’nden bölüm okuyan Erbaş, daha sonra dua etti. Vatandaşlara da hitap eden Erbaş, Kuran-ı Kerim’in insanları aydınlatmak için gönderildiğine işaret ederek, Kuran-ı Kerim’i bilmeyen, tanımayan insanların Kuran’a karşı düşmanlık etmekten çekinmediğini aktardı. Erbaş konuşmasında şunları söyledi:

‘TANIYIN, ANLAYIN’

“Keşke tanısalar, keşke Kuran-ı Kerim’i açıp okusalar, bunun için mücadele etmeliyiz. İslam rahmet, merhamet, barış dinidir. Buradan dünyaya seslenmek istiyorum, Kuran-ı Kerim sadece Müslümanlara gönderilen bir kitap değil, bütün insanlara gönderilen kitaptır. Kuran-ı Kerim’i tanıyın, anlayın. Kuran-ı Kerim’e düşman değil, dost olun. Çünkü Kuran-ı Kerim, hepimiz için kurtarıcı bir kitaptır. İstiyoruz ki bütün insanlar barış içerisinde yaşasın. Bütün insanlar birbirlerinin inancına, düşüncesine fikrine saygı göstersin. Hangi mezhepten olursa olsun bir arada yaşamanın en önemli şartlarından birisi de insanların inançlarına, mezheplerine, ırklarına, renklerine saygı göstermekten geçmektedir. Bütün insanlık olarak buna ihtiyacımız var. Kuran-ı Kerim’i okumasını bilmeyenler öğrensin, bilenler anlamaya çalışsın ve hep birlikte Kur’an-ı Kerim’i en güzel bir şekilde yaşayalım. Müslümanlığı iyi temsil edelim.”

Haberin Devamı

Bursa’da sabah namazı öncesinde Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi. Namazın ardından cami avlusunda bir araya gelen Türkiye Gençlik Vakfı Bursa İl Temsilciliği üyeleri ile eyleme destek veren vatandaşlar, basın açıklaması yaptı. Diyarbakır’da da sabah namazı sonrası gösteri yapıldı.

Stockholm sendromu İsveçte peş peşe provokasyonlar

Batman'da binlerce kişi İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını protesto etti

‘ORTAK MÜCADELE VERİLMELİ’’

Siyasi partilerden, İsveç’e yönelik tepkiler dün de sürdü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Nefrete nefretle karşılık verilmez. Nefrete karşı, insan onuruna daha çok sahip çıkarak cevap vermeye devam edeceğiz. İnsanlık suçlarına en iyi cevap, insan onuru temelinde daha büyük dayanışma oluşturmaktır. Ortak mücadele zeminlerini güçlendirmeliyiz” dedi. TBMM Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz de son derece vahim olarak nitelendirdiği olayla ilgili şunları kaydetti: “Şiddetle kınadığımız bu eylemi ifade özgürlüğü kılıfına sığınarak geçiştirmek asla kabul edilemez. Olay açıkça İslam düşmanlığıdır ve nefret suçudur.”

Haberin Devamı

Stockholm sendromu İsveçte peş peşe provokasyonlar

AK Parti Ankara Gençlik Kolları, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve sivil toplum kuruluşları üyesi yaklaşık 300 kişi de İsveç Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. Gruptakiler, ellerinde “NATO size hayat değil, ancak hayaldir”, “İkiyüzlü batının iğrenç yüzüsün İsveç” yazılı dövizler ve pankartlar taşıdı.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI: APTALIN FİKİRLERİNİ PAYLAŞMIYORUZ

İsveç’te önceki gün Kuran-ı Kerim’in yakılmasına tepki olarak Beyoğlu Tüneldeki İsveç Konsolosluğu önünde eylemler yapıldı. HÜDA-PAR ve Kur’an Nesli Platformu’nun düzenlediği eylem sırasında konsolosluk görevlilerince pencere camına “Kitabı yakan bu aptalın görüşünü paylaşmıyoruz” yazan İngilizce “We do not share that bookburning idiot’s view” yazılı kâğıt yapıştırıldı.

Haberin Devamı

Stockholm sendromu İsveçte peş peşe provokasyonlar

Stockholm sendromu İsveçte peş peşe provokasyonlar

Küçükçekmece Zeynebiye Camii’nde çok sayıda vatandaş öğle namazının kılınmasının ardından cami önünde toplanıp protesto eylemi düzenledi ve saldırıyı lanetledi.

İSLAM DÜNYASINDAN BÜYÜK TEPKİ

Türkiye’nin yanı sıra Pakistan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İran, Ürdün ve Mısır, Kuran’ın yakılmasını kınadı. İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada da, “tahrik edici eylemin Müslümanları hedef aldığını, kutsal değerlerine hakaret ettiğini ve İslamofobi’nin ulaştığı endişe verici düzeyin bir başka örneğini oluşturduğu” belirtildi, İsveç’ten “nefret suçunun” arkasındakilerin cezalandırılması istendi.