Gündem Stormtrooper’ların kırmızı halı geçidi

Stormtrooper’ların kırmızı halı geçidi

16.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni ‘Star Wars’ filmi ‘Güç Uyanıyor’un Los Angeles’taki galası son yılların en renkli ve büyük sinema olaylarından biri olarak nitelendirildi. 5 bin davetlinin katıldığı galanın kırmızı halı geçişi göz kamaştırdı

Stormtrooper’ların  kırmızı halı geçidi

Türkiye’de bu gece yarısı gösterime girecek ‘Star Wars’ serisinin merakla beklenen yeni ve yedinci filmi ‘Star Wars: Güç Uyanıyor’un (Star Wars: The Force Awakens) prömiyeri önceki gece Los Angeles’da yapıldı. Dünyanın en büyük popüler kültür fenomenlerinden olan serinin J.J. Abrams’ın yönettiği yeni filminin prömiyeri renkli görüntülere sahne oldu. Serinin klon ordusu Stormtrooper’lar kırmızı halıda yürürken, onlara serinin robotları droit’ler eşlik ediyordu. Kırmızı halıda ise oyunculardan önce filmin fragmanlarında hayran edinmeye başlayan droit BB-8 yerini aldı. Sonra da ilk altı filmden hatırlanabilecek droit’ler R2-D2 ve C-3PO, halıdan geçti.

Haberin Devamı


Lucas ayakta alkışlandı

5 bin davetlinin katıldığı ve yüzlerce hayranın saatler öncesinden kırmızı halının yakınlarında yerlerini aldığı gecenin yıldızı ise serinin haklarını Disney’e satan ve ilk altı filmin yönetmeni ve yaratıcısı George Lucas oldu. Filmi nesildaşı yönetmen Steven Spielberg’ün yanında izleyen Lucas, gecede ayakta alkışlandı. Yeni yönetmen Abrams, “Tek bir adamın bu akıl almaz yaratımı olmasa hiçbirimiz burada olmazdık. George Lucas, size ‘Star Wars: Güç Uyanıyor’da yer alan herkes adına, bütün kalbimle teşekkür ediyorum” dedi. Lucas, serinin haklarını 2012’de 4.05 milyar dolara Disney’e satmıştı.

Han Solo’yu canlandıran Harrison Ford, atmosferi ‘Akademi Ödülleri gibi’ diye tanımlarken, gişe analisti Jeff Bock, “On yıllardır şahit olduğumuz en büyük açılış” dedi.

Haberin Devamı


Gala öncesi düğün

Geniş güvenlik önlemleriyle gerçekleyen galada, gösterimin yapıldığı Chinese Theather ve bölgedeki diğer salonlar güvenlik kordonuna alındı. Hayranlar bütün gün filmin galasını beklemek için Chinese Theatre’ın önündeydi. Avustralya’dan gelen bir çift, prömiyerden birkaç saat önce galanın olduğu yerde ‘Star Wars’ temalı bir düğünde dünya evine girerken, gelini damada Darth Vader kostümlü biri teslim etti.

ABD’de hayranlar cuma günkü ilk gösterimlerin biletlerini aylar önceden aldı ve şu anda çoğu salonda yer yok. Uzmanlar serinin yıl sonunda 400 milyon hasılat elde edebileceğini ve 2015’in gişe lideri olabileceğini tahmin ediyor. Filmin ürünlerinin ise Walt Disney’e 5 milyar dolar kazandırabileceği düşünülüyor.

Stormtrooper’ların  kırmızı halı geçidi

Serinin yaratıcısı George Lucas ve yeni filmin yönetmeni J.J. Abrams filmin galasında.

Yeni film neyi konu alıyor?
Kronolojik olarak ‘Return of the Jedi’dan (1983) 30 yıl sonra geçen filmde, Rey’in ve isyankar Stormtrooper Finn’in maceralarını izleyeceğiz. İlk serinin kahramanları Han Solo, Prenses Leia ve Luke Skywalker da yeni filmde yer alıyor ve Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill tarafından canlandırılıyor.
İlk tepkiler nasıl?
Filmle ilgili yorumlar ambargolu olmasına rağmen galanın ardından bazı izleyiciler görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaştı. İlk yorumlar olumlu. Los Angeles Times muhabiri Glenn Whipp, “Açıkça söyleyeyim: Beklediğiniz ‘Star Wars’ filmi budur” derken, Hollywood Reporter’dan Matthew Belloni, “Film bitti, yüzler gülüyor” diye yazdı. Aktör Rainn Wilson ise “Epik, muhteşem ve kusursuz. JJ olayı bitirmiş” diye yazdı.