Gündem Sümeyye cinayetinde seyyar küvet delil oldu

Sümeyye cinayetinde seyyar küvet delil oldu

26.12.2008 - 16:59 | Son Güncellenme:

.

Sümeyye cinayetinde seyyar küvet delil oldu

ZONGULDAK’ta, geçen salı günü uyurken ortadan kaybolduktan sonra boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ın cinayetindeki sır perdesi çözülmeye çalışılıyor. Cumhuriyet Savcısı, Cinkılıç ailesinin evinde ve çevresindeki çalılık alanda yeniden inceleme yaparken, evdeki SEYYAR küvet ile delil niteliği taşıyabilecek bazı malzemelere el konuldu. Sümeyye’nin annesi 38 yaşındaki Ferdane Cinkılıç ile sevgilisi olduğu ileri sürülen komşusu C.B.’nin ise polisteki sorgusu sürüyor.
Zonguldak’ın Kozlu Beldesi Kılıç Mahallesi’ndeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Lojmanları’nda meydana gelen olayda, maden işçisi 39 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç ile Ferdane Cinkılıç’ın 2 çocuğundan küçüğü Sümeyye Cinkılıç, iddiaya göre uyuduğu odanın camı kırılarak kaçırıldı. Saat 17.30’da büyük kızı Şule’yi okuldan alıp eve döndüğünde kızını yatakta göremeyen ve camı kırılan pencerenin önünde, ‘Saat 24.00’e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın’ yazılı not gören Ferdane Cinkılıç, polise haber verdi. Polis, mahallede yaptığı araştırmada, kaybolduktan 4 saat sonra küçük Sümeyye’nin cesedini, eve yaklaşık 200 metre uzaklıktaki çöp konteynerinin yakınında boğazı kesilmiş halde çuvalın içinde buldu.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında cinayetin şüphelisi olarak anne Ferdane Cinkılıç ile sevgilisi olduğu öne sürülen komşusu maden işçisi C.B. ile bilgilerine başvurulmak üzere ise aralarında Sümeyye’nin babası Ali Osman Cinkılıç’ın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Polisteki sorguları tamamlanan Ali Osman Cinkılıç ve diğer 8 kişi, dün sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcısı’na ifade verip serbest bırakıldı. Ali Osman Cinkılıç, adliyeden yüzüne kar maskesi takılarak çıkarılırken, ağabeyi Mehmet Cinkılıç, gazetecilerin görüşme talebini, kardeşinin cinayet çözülünceye kadar konuşmayacağını söyleyerek geri çevirdi.
Bu arada, cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, bugün Cinkılıç ailesinin evinde ve çevresindeki çalılık alanda yeniden inceleme yaptı. Gazetecilerin yaklaştırılmadığı evdeki incelemede, Sümeyye’nin odasında, evin çevresinde ve çalılık alanda delil arandı. Polisin, evdeki küvet ile delil niteliği taşıyabilecek bazı malzemelere el koyduğu ve Ankara’ya laboratuvar incelemesine göndereceği öğrenildi. Bugün adliyeye sevk edilmeleri beklenen Ferdane Cinkılıç ile sevgilisi olduğu ileri sürülen C.B.’nin ise polisteki sorguları sürüyor.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, anne ve C.B.’nin gerekirse gözaltı sürelerinin uzatılabileceğini belirterek, annenin hala şüpheli konumunda olduğunu, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.