Gündem T.C kimlik no ile SGK prim gün sorgulama, SSK hizmet dökümü ve SSK borç sorgulama

T.C kimlik no ile SGK prim gün sorgulama, SSK hizmet dökümü ve SSK borç sorgulama

04.06.2015 - 08:37 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama işlemi ile SSK prim gün sayınızı kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK prim gün borç sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

T.C kimlik no ile SGK prim gün sorgulama, SSK hizmet dökümü ve SSK borç sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri internet kolaylıklarından sigorta işlemlerinde de yararlanabilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde SGK sorgulama işlemlerini son derece kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirerek, çok daha kolay şekilde güncel sigorta bilgileri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgileri öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanıyor olması sayesinde artık sigorta mükelleflerinin yeni nesil kamu hizmetleri standartlarından en etkin şekilde yararlanabilmesi sağlanabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojisi, kamu hizmetlerinde de kendisini en etkin şekilde gösteriyor. Dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online geniş hizmet ağı ile birlikte artık Türkiye’de gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında kendisine yer bulmasına yol açıyor. Dijital teknolojinin sigorta hizmetlerinde bu denli aktif şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kullanılıyor olması her alanda olduğu gibi sigorta işlemlerinde de sigorta mükelleflerinin, çağın en yeni nesil hizmet standartlarından yararlanılabilmesine olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern Türkiye’sinde gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bu denli aktif bir rol üstlenmesi sayesinde sigorta mükellefleri en zorlu ve en yorucu işlemlerini dahi internet kolaylığında oldukça pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan sigorta mükellefleri tarafından SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Günümüz modern çağında internet teknolojisi ile sigorta mükelleflerinin hizmetine sunulan E-SGM uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri, güncel sigorta bilgilerini kolay bir şekilde öğrenebilmelerine olanak sağlıyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki E-SGM uygulamasında bakım çalışması gerçekleştirmesi dolayısı ile sigorta mükellefleri tarafından uygulamaya geçici bir süreliğine erişim sağlanamıyor. Bu neden ile de sigorta mükelleflerinin dijital platformda yapacakları SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi içerisinde yer alan hizmet uygulamaları kullanılarak, güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu SGK sorgulama uygulamaları ile birlikte artık sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerini son derece pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile pek çok alanda olduğu gibi sigorta işlemlerinde de bu gibi avantajlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinden son derece pratik bir şekilde SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor ancak sigorta mükelleflerinin tüm e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşın dijital dünyanın kolaylıklarından ve avantajlarından en güvenli şekilde yararlanabilmesi amacı ile 2008 yılında kurulan e-Devlet sisteminde güvenli işlem için vatandaşın sisteme güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşın dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri e-Devlet sisteminde sisteme giriş ekranını kullanarak, 4 farklı giriş yöntemi ile sigorta bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş işlemlerinde vatandaşın ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisinin kullanılarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. Bu sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi içerisinde yer alan hizmetlerini kullanarak SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükelleflerinin sistem içerisinde SGK sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmeleri için sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinde yer alan e-hizmetler kategorisine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kategori içerisinde sigorta mükellefleri alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve online hizmetleri listesinden güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilmek için ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet listesine ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sorgulama işlemlerinin bu ekranda yapılabilmesi için sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak bağlı bulundukları sigorta koluna göre ayrılmış olan sigorta sistemi hizmet uygulamalarını bulmaları gerekiyor. Burada sigorta mükellefleri kendi sigorta koluna özel olarak hazırlanmış olan hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Son derece güvenli ve pratik bir şekilde gerçekleştirilen bu sigorta sorgulama işlemi ile en güncel sigorta bilgilerinin, en ayrıntılı detaylarına kolay bir şekilde günün her saatinde mesai saati veya hafta sonu tatili gibi şartlar olmadan ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.