Gündem Ücretsiz Tablet başvuru formu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 500 bin Ücretsiz tablet ne zaman, kimlere verilecek?

Ücretsiz Tablet başvuru formu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 500 bin Ücretsiz tablet ne zaman, kimlere verilecek?

06.10.2020 - 13:35 | Son Güncellenme:

Yurt genelindeki milyonlarca öğrencinin merakla araştırdığı ücretsiz tablete ilişkin son dakika aramaları başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz tablet ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Erdoğan, "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık." ifadelerini kullandı. Peki ücretsiz tablet kimlere verilecek ve ne zaman dağıtılacak?

Ücretsiz Tablet başvuru formu nasıl yapılır Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 500 bin Ücretsiz tablet ne zaman, kimlere verilecek

Tablet ile ilgili detaylar öğrencilerin gündeminde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada ilk etapta 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet bilgisayar verileceği açıklandı. Peki ücretsiz tablet ne zaman ve kimlere verilecek?

ÜCRETİSİZ TABLET NE ZAMAN VE KİMLERE VERİLECEK?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren peyderpey bu tabletleri öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı olarak dağıtmaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin internet altyapısını da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkartmak için ayrı bir çalışmayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yürüttüğünü, bu konuyu ilgili kuruluşlar Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile yürütmek suretiyle hızla mesafe almanın gayreti içerisinde olacaklarını aktardı. Erdoğan, bu işin ciddi bir altyapısının olduğunu, bunun sağlanması gerektiğini ifade etti.

CİHAZLAR NE ZAMAN DAĞITILACAK? BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Yüz yüze eğitimdeki ilk aşamada süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz, iyi sonuçlar aldığımız için ikinci aşamaya geçmeye hazırız.

Haberin Devamı

Aşamalı geçiş planlamamız sorunsuz olarak ilerliyor.

12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık ve öğrencilerimiz, 2 gün okulda olacaklar. Yüz yüze eğitime başlama konusunda, isteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenler için uzaktan eğitim devam edecek ve devamsız sayılmayacaklar.

Sınıf mevcudu azaltılacak ve ders süreleri kısaltılacak.

Bilgisayar ve internet konusunda 12 bin 111 EBA destek noktası oluşturduk. Bilgisayar ve internet konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz, buradan EBA'ya bağlanabilecekler.

İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet ulaştırılacak. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecindeki tablet bilgisayar gereksinimleri de karşılanacak.

Cumartesi günü eğitim olabilir, bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım.

Okula devam etmeyenler EBA içeriğinden sorumlu olacak