Gündem Tahıl Koridoru’nda net mesaj: Dörtlü sürmeli

Tahıl Koridoru’nda net mesaj: Dörtlü sürmeli

22.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, Tahıl Koridoru girişiminde Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna’nın dörtlü olarak yer aldığı yapı dışındaki alternatiflere kapalı olduğu mesajını bir kez daha verdi.

Tahıl Koridoru’nda net mesaj: Dörtlü sürmeli

AYDIN HASAN / Ankara - MSB yetkilileri, Türkiye’nin tahıl anlaşmasının daha önce olduğu gibi dörtlü olarak devamından yana olduğunu belirtti. Bu yöndeki temas ve girişimlerin devam ettiğini ifade eden yetkililer, “Yeni bir teklif masamızda değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Azerbaycan’ın Karabağ’da gerçekleştirdiği anti-terör operasyonuna Türkiye’nin fiili olarak destek verip vermediğine ilişkin soru üzerine yetkililer, Ermenistan’ın 10 Kasım’daki ateşkesin yükümlülüklerini yerine getirmediğine, bölgedeki istikrarsızlığı körüklediği ve gerilimi tırmandırdığını söyledi.

Ermenistan’ın Karabağ’daki gayrimeşru silahlı unsurları desteklediğini, bölgede istikrarsızlığa neden olacak faaliyetlerde bulunduğunu, mevzi kazmak, sınır ihlalleri gibi provokatif eylemleri gerçekleştirdiğini belirten kaynaklar, şunları dile getirdi:

“Türkiye olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarımızla yanındayız. Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kendi operasyonudur. Sonuç olarak Karabağ Azerbaycan toprağıdır, bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir.”

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2023 Yılı İnsan Ticareti Raporu’nda Türkiye aleyhine yönelik ifadelerin hatırlatılması üzerine de kaynaklar, gerekli açıklamanın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığını belirterek, “Asıl ABD’nin, Suriye’de desteklediği unsurların, terör örgütü PKK/YPG’nin çocukları ailelerinden zorla alarak silah verdiğinin Birleşmiş Milletler raporları dahil birçok raporda yer aldığına” dikkati çekti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, ABD’nin bu konuda kendisine bakması gerektiğini vurguladı.