Gündem Tahrik ve tehdide boyun eğmeyiz

Tahrik ve tehdide boyun eğmeyiz

30.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘‘AK Parti İstanbul Teşkilatı ile Bayramlaşma Programı”na video konferans ile katılan Erdoğan, İsveç’te Kuran-ı Kerim’e yönelik alçak saldırıya ilişkin “Türkiye olarak tahrik siyasetine de tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyiz” dedi

Tahrik ve tehdide boyun eğmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’te Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırıyla ilgili olarak “Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye olarak tahrik siyasetine de tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi. 

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Teşkilatı ile Bayramlaşma Programı”na video konferans ile katılan Erdoğan, “Şu anda dünyanın dört bir köşesindeki 2 milyar Müslümanın kalbi aynı manevi iklimde huzur ve sükûn buluyor. Ancak İslam ve insanlık düşmanları polis korumasında gerçekleştirdikleri provokasyonlarla bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. Mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan alçak saldırı bunlardan biridir” dedi. “Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaktır” diyen Erdoğan “Türkiye olarak tahrik siyasetine de tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlılıkla mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Memur maaşı düzenlemesi 

“14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin geride bırakılması sonrasında hemen kolları sıvadık” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Birileri parti içi koltuk kavgasından haftalardır başlarını kaldıramazken, biz meydanlarda milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık. Çiftçilerimizden asgari ücretle çalışanlara, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik müjdelerimizi açıkladık. Emeklilerimizin maaş ve ikramiye ödemelerini bayram öncesinde yaparak hayır dualarını aldık. Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi, bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız... Muhalefete eleştiri. Muhalefetin uğraştığı konulara baktığımızda sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkına varıyoruz. Yani bu ülkede ne yapılacaksa yine bizler yapacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak yine bizler gerçekleştireceğiz.” 

‘94 ruhunu tekrar dirilteceğiz’

Erdoğan konuşmasında 31 Mart 2024’teki yerel seçimlere ilişkin de teşkilata özetle şöyle seslendi: “Hiçbirimizin milletimizin umutlarını boşa çıkarma lüksü yoktur. Hiçbirimizin zafer sarhoşluğuna kapılma gibi hakkı asla ve asla yoktur. Kibir, böbürlenme, şımarma, tepeden bakma, bizim partimizde kendisine yer bulamaz. Bulmamalıdır... İstanbul’da kapısı çalınmadık, ulaşılmadık, kalbi fethedilmedik hiç kimseyi bırakmayacağız. Unutmayın, 24 belediyeden 19 belediyeye ilçelerde düştük. Bunun hesabını iyi yapmamız lazım. Öyleyse süratle buradaki eksikleri gidermemiz, her vatandaşımızı Türkiye Yüzyılı hedeflerine ısındıracak, inandıracak adımları atmamız lazım... Bilhassa İstanbul’u son dört yıldır esir alan algı belediyeciliğinin bu güzel şehrimize verdiği zararları gördükçe, hepimizin içi kan ağlıyor... 31 Mart 2024 yerel seçimleri tıpkı 30 yıl önceki 1994 seçimleri gibi, inşallah belediyecilikte yeni bir milat olacaktır. 94 ruhunu tekrar dirilterek, şehirlerimizin üzerine karabasan misali çöken Fetret Devri’ne hep birlikte son vereceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya başta olmak üzere hizmetsizlik girdabında sürüklenen tüm şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştıracağız.”