Gündem Taksim anıtına izinli çelenk

Taksim anıtına izinli çelenk

02.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kutlamalara bu yıl da kapatılan Taksim Meydanı, yine sessiz bir 1 Mayıs’a sahne oldu. Taksim Meydanı’na çıkan tüm yollar demir bariyerlerle kapatılırken, polis izniyle alana giren sendika temsilcileri Kazancı yokuşuna karanfil, Cumhuriyet Anıtı’na da çelenk bıraktı.

Taksim anıtına izinli çelenk

Alınan sıkı tedbir, bölgedeki otellerde konaklayan turistlere zor anlar yaşattı. Taksim Meydanı’na izin olarak ilk gelen sendika Hak-iş Konfedarasyonu oldu. Gümüşsuyu Caddesi’nden sloganlar atarak Kazancı Yokuşu’na yürüyen grup, 42 yıl önce hayatını kaybedenler anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıp Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu.

Haberin Devamı

Hak-iş’in ardından Türk-İş üyesi bir grup, Gümüşsuyu Caddesi’nden “Yaşasın 1 Mayıs”, “Türk-İş nerede biz oradayız”, “İşçiyiz, haklıyız kazanacağız”, “Kurtuluş yok, ya hep beraber, ya hiç birimiz” sloganları atarak Kazancı Yokuşu’na yürüdü. Grup burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu ve 1977’deki olaylarda hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı, Taksim Anıtı’na çelenk koydu. Daha sonra çeşitli sendikalar da gruplar halinde Taksim’e girerek anıta çelenk bıraktı.