Gündem Taksim'de patlama

Taksim'de patlama

17.02.2014 - 16:21 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, Kazancı Yokuşu'ndaki bir binanın giriş katında bulunan sanat galerisinde çok şiddetli patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Ortalığı savaş alanına çeviren patlamada 4 kişi yaralandı. İkinci patlama riskine karşın çevre binalar boşaltıldı.

Taksimde patlama

Taksim Kazancı Yokuşu'nda bulunan bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İstanbul'un pek çok noktasından duyulan patlama ortalığı savaş alanına çevirdi, otomobiller ters döndü. Olayda yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Patlama nedeniyle çevre binalarda da büyük hasar oluştu. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis helikopteri de havadan inceleme yaptı.

HEYKELTRAŞ KARAKAŞ'IN ATÖLYESİ

Patlamanın olduğu sanat atölyesinin, heykeltraş Caner Karakaş'a ait olduğu öğrenildi. Olayda Karakaş da yaralandı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

DOĞALGAZ SIKIŞMASI

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, patlamada 4 yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Demircan, şunları kaydetti:

"Bir dükkanda, muhtemelen bir sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu ortaya çıkan bir patlama olarak önümüzde duruyor. Herhangi bir terör olayına bağlı patlama değil. Ana binada ve yandaki 6-7 binanın çerçevelerinde hasar var. Şu ana kadar bize gelen bilgilere göre, 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İnşallah buradan bizi üzecek netice gelmez. Hepimize geçmiş olsun."

Haberin Devamı

İtfaiyenin tahminlerine göre, patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığını aktaran Demircan, yoldan geçenlerden yaralananların olduğunu söyledi.
Demircan, "Orada bir doğalgazlı soba mı var, ocak mı var? Onu görebiliyor mu itfaiyeciler?" sorusu üzerine, "Hayır, şu anda doğalgaz sıkışması kaynaklı olduğu söyleniyor. Zaten sokakta da gaz kokusu var" dedi.

VALİ MUTLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüp gazdan kaynaklandığı yönünde" diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise ilk belirlemelere göre olayın doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığını, 4 yaralı bulunduğunu, patlamanın yaşandığı binanın dışında 6-7 binanın daha hasar gördüğünü söyledi.

ÇEVRE BİNALAR BOŞALTILDI

Sokakta hala gaz kokusu olduğunu kaydeden Demircan, çevre binaların da tarandığını, ikinci patlama riskine karşın binaların tahliye edildiğini aktardı.

TOPBAŞ: OTELLERDE AĞIRLAYABİLİRİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, patlamanın ardından, olay yerinde incelemelerde bulundu.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, patlamanın ilk belirlemelere göre bir sanat atölyesinde gaz sıkışmasından meydana geldiğini ve İGDAŞ'ın verdiği bilgilere göre binada fazla doğalgaz kullanılmadığını söyledi.
Topbaş, tespitlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın binaların doğramalarını taktırma işlemine gireceğini belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşları gece otellerde ağırlayabileceklerini dile getiren Topbaş, "Büyük bir kaza. Çok şükür bir ölümle sonuçlanan durum yok" ifadesini kullandı.
Topbaş, maddi kayıpların karşılanması üzerine bir soruya ilişkin, "Devletin gücü onları himaye etme konusunda yeterli. Hem yerel yönetimler olarak biz olalım hem mülki idarelerimiz, ilgili kurumlarımız zaten bunları himaye ederiz" dedi.
"Hala patlama ihtimali olup olmadığına" ilişkin bir soru üzerine de Topbaş, öyle bir durum görünmediğini söyledi.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK AÇIKLAMA YAPTI

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, hastanede bulunan 4 yaralıdan 1'nin durumunun ağır olduğunu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Vali Mutlu: 'Patlama %99...'
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Cihangir Mahallesi Taksim Kazancı yokuşundaki bir binada meydana gelen patlamayla ilgili olarak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi." ifadelerini kullandı.