Gündem Tanık Özdemir ‘şüpheli’ oldu

Tanık Özdemir ‘şüpheli’ oldu

08.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TSK içindeki yapıyı kuranlardan olan tanık Kemalettin Özdemir kapatılan Turgut Özal Üniversitesi’ne yönelik, “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Şüpheli olarak ifadesi alınan Özdemir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Tanık Özdemir  ‘şüpheli’ oldu

FETÖ’ye yönelik Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu sanıklarla ilgili açılan “Çatı Davası”nın tanığı olan Kemalettin Özdemir, FETÖ şüphelisi olarak ifade verdi. Özdemir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kapatılan Turgut Özal Üniversitesi’ne yönelik, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Şüpheli olarak ifadesi alınan Özdemir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Özdemir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gülen’in de aralarında bulunduğu sanıklarla ilgili açılan “Çatı Davası”nın tanıkları arasında yer alıyordu. “Örgüt içerisinde geçmiş dönemde yönetici konumunda olan ve bizzat Gülen tarafından örgütten uzaklaştırılan Ahmet Keleş, Selim Çoraklı, Latif Erdoğan, Nurettin Veren ve Kemalettin Özdemir gibi isimler Gülen’in gizli istihbarat servisleri ile irtibatları hakkında beyanlarda bulunmuşlardır” denilen iddianamede, TSK içindeki yapıyı kuranlardan tanık Kemalettin Özdemir’in, TSK’nın içinde en az yüzde 60 ile 80 FETÖ mensubunun olduğunu anlattığı kaydediliyordu.

Öksüz’le çalıştı

Babası Nur Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olan Özdemir, Gülen’le 1961’de Ankara’da askerlik yaparken tanıştığını belirtiyor. Din dersi öğretmenliğinin ardından akademisyenlik yapan Özdemir, “Hava Kuvvetleri imamı” olduğu ileri sürülen darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz’le Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 20 yıl birlikte görev yapmıştı. Öksüz’ün adını 2012’de devlete bildirdiğini açıklayan Özdemir’in 2007’ye kadar polis imamlığı yaptığı, Fetullah Gülen’le anlaşmazlığa
düşerek örgütten ayrıldığı da biliniyor. Bununla birlikte Özdemir’in emniyet içinde “KÖZ” olarak bilinen bir yapının liderliğini yaptığına ilişkin iddialar da bulunuyordu.