Gündem Tarsus’ta sıcaktan bunalanlar baraja koşuyor

Tarsus’ta sıcaktan bunalanlar baraja koşuyor

11.07.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

MERSİN’in Tarsus İlçesi’ndeki Berdan Barajı, sıcakta bunalanların adresi haline geldi.

Tarsus’ta sıcaktan bunalanlar baraja koşuyor

Tarsus’ta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde vatandaşların büyük çoğunluğu sahil beldelerine ve piknik alanlarına akın ederlerken, bazı vatandaşlar ise kendilerini Berdan Barajı’nın soğuk suyuna bıraktı. Barajın tatlı suyunda neredeyse plaja girercesine yüzme keyfini yaşayan vatandaşlardan bazıları "Biz tuzlu su yerine tatlı suyu tercih ediyoruz, denize gitmek için uzun yollar kat etmemize gerek yok, burnumuzun dibindeki bu güzelliği yaşıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Serinlemek için barajı tercih edenlerden Ramazan Türkmen, vatandaşlardan çevreye karşı duyarlı olmalarını isteyerek şunları söyledi:

"Bizler için en güzel yer Tarsus Barajı, güzel bir ortam. Ama vatandaşlarımızdan bir duyarsızlık hissediyorum, İçenler şişesini de götürüp çöp kutusuna atsalar daha iyi olacak, burada her yer cam şişe kırıkları ile dolu. Bu kırık camlar vatandaşların ve çocukların ayaklarına batıyor, yaralanmalar oluyor. Böyle olmaması gerekiyor. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, yemesini içmesini güzelce yapsın çöplerini de güzelce çöp kutusuna atsınlar, milletimizde buraya geldiğinde güzel bir ortam yaşasın."

Baraja gelenler gençler yüksek noktalardan suya atlarlarken kimi vatandaşlar da araçlarını suya kadar girdirip temizliğini ailecek yapıyor.