Gündem Tataristan’da neler yapılır?

Tataristan’da neler yapılır?

25.04.2018 - 17:02 | Son Güncellenme:

Tataristan; 1990 yılında bağımsızlığını ilan etse de halen Rusya Federasyonu’na bağlı olarak tanınan bir cumhuriyet. 4 milyonluk nüfusa sahip bu küçük ülkede İslam ve Hristiyan, Türk ve Rus kültürleri iç içe... İşte Tataristan hakkında merak edilenler...

Tataristan’da neler yapılır

Tarihi 13. Yüzyıl Kıpçak Türkleri’ne ve Volga Bulgarlarına dayanan Tataristan Moğol istilalarına uğramış ardından 1500’lü yılların başında Rus egemenliğine girmiştir. Petrol ve maden açısından oldukça zengin olan bu ülke siyasi olarak halen tartışmalı. 1990 yılında bağımsızlığını ilan etse de bu bağımsızlık Rusya Federasyonu tarafından tanınmadı. Dolayısıyla uluslararası olarak Tataristan Rusya Federasyonu’nun bir parçası olarak tanınıyor. Ülkede Türk dil ailesine mensup Tatarca ve Rusça konuşuluyor. Zaten Tataristan konuşulan dilden, sevilen yemeklerine, mimarisinden geleneklerine kadar her anlamda Türk ve Rus kültürlerinin bir sentezi...

Haberin Devamı

Tataristan’ın başkenti Kazan. Diğer önemli şehirleri ise; Alabuğa, Arça, Çistay, Elmet, Bolgar, Bua, Nurlat, Leninogorsk, Aznakay, Zey, Almetyevsk, Bögelme’dir. Tataristan içerisinde en rahat ulaşım aracı trendir. Ülke toprakları Kama Nehri çevresine konuşlanmıştır. Dağlık ve engebeli bir coğrafyadır.

Tataristan’ı neden ziyaret etmeliyiz?

· Doğal güzellikleri,

· Rus ve Türk kültür sentezini yaşatıyor oluşu,

· Tarihi dokusu ve mimari eserleri,

· Ekonomik bir gezi planı olması,

· Lezzetli yemekleri gibi nedenler sebebiyle seyahat etmeniz önerilir.

Tataristan’da gezilecek yerler

Kazan Kremlin Sarayı, Kul Sharif Cami, Millenium Park, Raifa Manastırı, Sviyazhsk Adası, Riviera Aquapark, Bauman Caddesi, Sevim Sultan Minaresi, Tataristan Müze Binası, Meryem Ana Kilisesi, Marcani Cami, Söyembika Kulesi. Kaban Gölleri, Nurulla Cami, Soltan Cami, Aziz Peter ve Paul Katedrali. Tüm Dinlerin Tapınağı, Ulusal Kültür Merkezi; Tataristan’da gezip görülmesi gereken tarihi yerlerdir.

Haberin Devamı

Tataristan Etkinlikler ve Festivalleri

Tarihi Bolgar Festivali, Tataristan’ın en önemli ve büyük festivalidir. Bu festivalde tarihi tüm dokular ve simgeler sergilenmektedir. Çeşitli şov ve gösteriler hazırlanıp sunulmaktadır. Yine tarihi simgeleri ve kültürü koruma ve tanıtma amacıyla; Maslennitsa Karnavalı düzenlenmektedir. Her yıl düzenlenen Müslüman Filmleri Festivali, Müslüman sanatseverleri ve sanatçıları buluşturmaktadır. Sabantuy Festivali ise; Tataristan’ın en büyük ve gösterişli şovlarının yapıldığı milli bayram kutlamasıdır.

Tataristan’da ne Yenir ne İçilir?

Tatar mutfağı; Rus ve Türk mutfağının harmanı bir lezzet kültürü sunmaktadır. Tatar mutfağı; Gubayda, pelmeni, at yahnisi, Bulgar pilavı, çakçak, qatiq, kıstıbıy, öçpoçmak, kaklagan kaz, kazılık, talkış kalave, kaz etli beliş, eleş, piranik, siliva, Alişke çorbası, Lakşa çorbası, kıyık, Nogay katlaması, irimşik böreği gibi lezzetlerden oluşmaktadır.