Gündem Tatilin tadı kampta çıkar

Tatilin tadı kampta çıkar

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yazı dolu dolu geçirmek isteyenler için kamplar en güzel seçenek. Bilimden sanata farklı alanlarda her bütçeye uygun kamp var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediyeler ise ücretsiz kamplarla öğrencilere renkli bir yaz tatili fırsatı sunuyor.

Tatilin tadı  kampta çıkar

İlk ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler için tatil zili 9 Haziran’da çalacak. Üç aylık uzun yaz tatili öğrencileri bekliyor. Bu dönemi hem eğlenerek hem de yeni beceriler kazanarak geçirmek isteyenlerin tercihi yaz kampları. Gençlik Spor Bakanlığı, belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği kamplarda spordan sanata pek çok alanda etkinlik düzenleniyor. Bu kampları sizin için derledik:

Haberin Devamı

Gençler buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mavi ve Yeşil olmak üzere iki kamp düzenliyor. Mavi Kamplar Aydın, İzmir, Samsun, Hatay, Mersin’de; Yeşil Kamplar ise Antalya, Trabzon, Kastamonu, Osmaniye, Bolu, Kırşehir, Manisa, Çanakkale ve Tokat’ta yapılacak. Ulaşımdan konaklamaya tüm masrafların Bakanlık tarafından karşılanan kamplar için başvurular 10 Temmuz’a kadar devam ediyor.

Macera arayanlara

Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) düzenlediği Marmaris Deniz Kampı’nda kampçılık eğitimi, at safari, kano, macera oyunları, yüzme gibi aktiviteler yer alıyor. 8-12 ve 13-17 yaş gruplarında yapılacak kampın fiyatı 2.650 TL. AKUT ayrıca Babalar Günü’ne özel 17-18 Haziran’da da kamp düzenliyor. Düzce’de gerçekleştirilecek kampta, doğada hayatta kalma eğitimleri, doğa barınak yapımı, güvenli yaşam eğitimi gibi etkinlikler var. Kampın ücreti 1.050 TL.

Haberin Devamı

İcat çıkaracaklar

Mucitler Atölyesi, bilime ve sanata meraklı çocuklar için 15 farklı atölye çalışmasının yer aldığı bir kamp hazırladı. Mutfakta Bilim, Şaşırtan Fizik, Gizemli Kimya, Robotik, Kirigami gibi farklı çalışmaların olduğu programlar, 12-23 Haziran, 3-28 Temmuz, 31 Temmuz-25 Ağustos’ta yapılacak. Ücreti bir haftalık 450 TL, iki haftalık 800 TL, üç haftalık 1.100 TL, dört haftalık ise 1.400 TL.

İlk üniversiteleri

İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Çocuk Üniversitesi’nde 1. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere yönelik programlar düzenleniyor. Bu kapsamda doktor, doğa kâşifi, sosyolog, hukukçu, girişimci, müfettiş, gazeteci gibi farklı meslekleri tanıtan eğitimler verilecek. 3-28 Temmuz’da yapılacak programın ücreti 500 TL ile 600 TL arasında değişiyor.

Kadir Has Üniversitesi, lise öğrencilerine yönelik ücretsiz Siber Güvenlik Yaz Kampı düzenliyor. 14-16 Haziran’da yapılacak kampa 40 öğrenci alınacak.

Sanatla iç içe tatil

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde yaz boyunca çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenlenecek. Müzede haziran ayı boyunca, Hikâyeden Tohum Toplarına, Benim Ormanım Origami, Paraşüt, Bezden Çılgın Bebekler, Dedio Yaratıcı Eller-Dinozor Yapım atölyeleriyle “İbiş’in Düşü” Kukla Tiyatrosu yapılacak.

Haberin Devamı

Müzede ayrıca Enstrümanlarla Doğanın Sesleri ve Ritim, Karagöz Hacivat Kukla Yapım, Dedio Yaratıcı Eller - Pinokyo Tasarım, Seramik atölyeleri ile Yasemin Sungur’la “Kitap ile Sohbet etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin ücretleri 25 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Her ilgiye göre kamp var

Geleceğin Yıldızları, anaokulundan liseye tüm kademelerdeki öğrenciler için yaz kampları düzenliyor. Çocuklar ile ailelerin beraber katılabildiği etkinliklerin de yer aldığı kampta Alaçatı’da Sörf, Uludağ’da Doğa ve Macera, Uluslararası Gençlik, Minik Yıldızlar, Voleybol Gelişim, S.T.E.M, Basketbol Gelişim, İngilizce Gençlik, Aile, Yaz Gelişim, Fiziksel Gelişim, Film gibi etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca Kuşadası’nda İngilizce, İstanbul’da ise Summer City kampları düzenleyecek olan Geleceğin Yıldızları’nda ücretler 1.100 TL ile 4.350 TL arasında değişiyor.

Kemer Country’de seçenek çok

Kemer Country Club, yaz döneminde spor yapmak isteyen çocuklar için birçok alternatif sunuyor. Yaz Akademisi’nde, golf, atlı spor, Tenis, basketbol, yüzme ve doğa sporları gibi hizmet verdiği birimleri ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil edecek, spor adına başarılar getirecek geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek üzere, 12 yaş altı çocuklar için programlar hazırlandı.

Haberin Devamı

Uzman eğitmenleri ve geniş spor alanları bulunan Akademi ile çocukların istedikleri alanda lisans alacağı bir spor kariyerine sahip olması amaçlanıyor. Kemer Country Club ayrıca 4 ile 12 yaş arasındaki çocuklar için Greenwood Camp Yaz Okulu Programı düzenliyor.

Her çocuğun kendi öğrenme yolunu seçeceği, takım ruhunu ve özgüveni destekleyici 18 farklı etkinlik ve atölye çalışmalarının yer aldığı program, 20 Haziran-2 Eylül tarihleri arasında beş dönem yapılacak. Program kapsamında çocuklar, İngilizce konuşma, anlama becerilerini geliştirme ve yabancı dil pratiği yapma fırsatı da bulacak.

Yaz Okulu’nda ayrıca yüzme, binicilik, golf, tenis, basketbol, doğa sporları, ip parkurları, okçuluk, sportif tırmanış, eskrim, kampçılık, güzel sanatlar, aşçılık, ekoloji bahçesi, bilim atölyesi, dans atölyesi fotoğrafçılık gibi birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinlikler yer alıyor.