Gündem Tayland usulü kırmızı körili ördek basmati pilavı nasıl yapılır? Kırmızı körili ördek tarifi, malzemeler ve yapılışı

Tayland usulü kırmızı körili ördek basmati pilavı nasıl yapılır? Kırmızı körili ördek tarifi, malzemeler ve yapılışı

06.08.2021 - 01:19 | Son Güncellenme:

MasterChef 2021'de Tayland usulü kırmızı körili ördek yemeği yarışmacıların karşısına çıktı. Tayland'dın enfes yemekleri arasından olan körili tavuk yemeği malzemeleri arasında hindistancevizi de yer alıyor. İşte, Tayland usulü kırmızı körili tavuk yemeği yapılışı...

Tayland usulü kırmızı körili ördek basmati pilavı nasıl yapılır Kırmızı körili ördek tarifi, malzemeler ve yapılışı

Kırmızı körili tavuk yemeği sebze, meyve ve etin muhteşem birleşimi ile bir araya gelen Tayland'a özgü lezzettir. Görünüşünün yanı sıra tadı da oldukça ilgi çekici. Peki, Tayland usulü kırmızı körili tavuk nasıl yapılır?

Haberin Devamı

TAYLAND USULÜ KIRMIZI KÖRİLİ TAVUK NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

Hindistan cevizi sütü
Balık sosu
Hindistancevizi yağı
Ananas
Kefir yaprağı
Çeri domatesler
Kırmızı köri ezmesi
Tayland reyhanı
Izgara Ördek
Hindistan cevizi kreması
Yeşil ve kırmızı dolmalık biberler

Yapılışı

Tayland'ın enfes yemeği için öncelikle ördekler kızartılır. Bu sırada sos hazırlanır. Hindistan cevizi sütünde kırmızı köri salçası ocak ateşinde eritilir. Köri salçası eridikten sonra üzerine bir miktar daha Hindistan cevizi sosu eklenerek karıştırılır.

Hazırlanan sos kaynadıktan sonra üzerine kefir yaprağı, şeker, balık sosu, çeri domatesler, doğranmış yeşil ve kırmızı dolmalık biberler eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılır ve kısa bir süre beklenir. Ardından kızaran ördekler ince ince doğranarak sosa ilave edilerek yeniden karıştırılır. Son olarak fesleğenlerde eklenerek servise hazır hale getirilir.

Haberin Devamı

BASMATİ PİLAVI TARİFİ

Bir pirinç çeşidi olan Basmati, Hindistan, Nepal ve Pakistan gibi bölgelerde yetişiyor. Pilavın tarifi ise; tereyağı ve sıvı yağı tencereye eklenerek ısıtılır. Ardından pirinç eklenir ve 2-3 dakika orta ateşte pişirilir. Pirinçlerin üzerine ise sıcak su ve tuz eklenir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.