Gündem Tazminatını almak istedi! Patronun saldırısına uğradı

Tazminatını almak istedi! Patronun saldırısına uğradı

05.05.2021 - 15:51 | Son Güncellenme:

 İstanbul’da 6 yıldır çalıştığı şirkette düzenli maaş alamayan Gülsüm Ç., tazminatını alarak işten ayrılmak istedi. Ancak çalışanın bu isteği işveren Cem A. tarafından büyük tepki ile karşılandı. Cem A., tazminatını isteyen Gülsüm Ç.’nin boğazını sıkarak öldürmekle tehdit etti. Araya girenler sayesinde kurtularak odasına kaçan Gülsüm Ç. kendi odasında da arkasından gelen Cem A.’nın saldırısına uğradı. Polisi arayan Gülsüm Ç.’nin şikayeti sonrası işveren hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tazminatını almak istedi Patronun saldırısına uğradı

Damla GÜLER / milliyet.com.tr İstanbul Şişli’de özel güvenlik şirketinde yaklaşık 2 yıldır çalışan 33 yaşındaki Gülsüm Ç. maaş ödemelerinin düzensiz olduğu gerekçesiyle şikayetçiydi. Daha fazla düzensiz ve eksik maaş yatırılmasını istemeyen Ç. şirket sahibi Cem A. ile konuşmak için yanına gitti. Maaşların düzensiz yatmaya devam etmesi halinde tazminatını alarak işten ayrılmak istediğini söyledi. Tazminat talebini önce kabul eden Cem A., Gülsüm Ç.’ye muhasebeye giderek tazminatını hesaplatmasını istedi. Muhasebeye giderek tazminatını hesaplatan Ç. tekrar konuşmak için işvereninin yanına gittiğinde ise olanlar oldu.

Haberin Devamı

“BOĞAZINI SIKIP ÖLÜMLE TEDDİT ETTİ”

Cem A.’ye ödemelerin nasıl olacağını soran Gülsüm Ç., hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Birden bağırmaya başlayan Cem A., küfür ederek genç kadının boğazını sıktı. Kaçarak kendi odasına saklanan Gülsüm Ç.’nin peşinden giden Cem A. burada da genç kadının boğazına sarılıp ölümle tehdit etti. Hemen polisi arayan Gülsüm Ç. gelen ekiplerle birlikte karakola giderek ifade verdi.

“KENDİ ODAMA GİTTİM”

Konuşmak için Cem A.’nın odasına girdiğinde kendisini oyaladığını konuşmak istemediğini söyleyen Gülsüm A., “Ben de tamam Pazartesi konuşalım ama ödememin karşılığında senet istiyorum dedim. Bana, ‘senet filan yok s… git’ diyerek elini masaya vurdu. Vermezsem zaten hakkımda işlemleri yaparsın diye bağırmaya başladı. Ben, ‘zaten öyle yapacağım’ deyince yerinden kalktı ve boğazımı tutarak, ‘seni öldürürüm’ dedi. Eşi araya girdi. Bana hakaret etmeye devam ederken ben kendi odama gittim” dedi.

Haberin Devamı

“PEŞİMDEN GELİP BOĞAZIMA YAPIŞTI”

Kendi odasına gittiğinde Cem A.’nın peşinden geldiğini anlatan Gülsüm Ç., “Tekrar boğazıma yapıştı. Çevrede bulunanlar araya girdi. Seni öldürürüm diye tehditleri devam etti. Ben de polisi aradım” dedi.

“TAHRİKLERE DAYANAMADIM”

Karakolda ifadesi alınan Cem A. ise, “Tazminatı karşılığında senet imzalamamı istedi. Ben senede gerek olmadığını söyledikçe, ‘senin izin belgeni iptal ettiririm. Seni batırırım’ diye beni tahrik etti. Ben de tahriklere dayanamadım. Yerimden kalkarak boğazından tutum ittirdim. Araya eşim girip ayırdı. Gülsüm odasına gitti ama hala tahriklere devam ediyordu. Ben de odasına girip yine boğazından ittirdim” dedi.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Alınan ifadelerin ardından soruşturmasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cem A. hakkında, “tehdit”, “basit yaralama” ve “hakaret” suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı