Gündem TBMM’de ‘beylik laf’ tartışması

TBMM’de ‘beylik laf’ tartışması

16.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri, Ekonomi, Kültür ve Turizm bakanlıklarının bütçeleri görüşülürken, HDP ve AK parti milletvekilleri arasında 14 Aralık operasyonu ekseninde “beylik laf” tartışması yaşandı.

TBMM’de ‘beylik laf’ tartışması

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, ekonominin kimileri için tıkırında gittiğini ancak ülke için böyle olmadığını savundu.
‘İstismar devam ediyor’
Türkiye’nin, dünyada gelir adaletsizliğinde Meksika’nın ardından en kötü 2. ülke olduğunu ifade eden Tüzel’in, “Bir de AKP milletvekillerinin ve sorumlularının ağzından düşürmediği bir laf var: ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Çok beylik bir laf. Bu edebiyat, bu hamaset ve tabii ki inançlar üzerinden istismar hala devam ediyor” sözleri tartışma yarattı.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “(Komşusu açken tok yatan bizden değildir) ifadesi bir Hadis-i Şerif’tir. ‘Beylik laflar gibi’ bir ifadeyle tahfifte bulundu. Özür dilemesini istirham ediyoruz” dedi.
‘Gereğini yaparız’
Tüzel, bunun üzerine yeniden söz alarak, “Hadisler üzerinde, veciz sözler üzerinde tepinmekten sizi men ediyorum. Halkın inançları üzerinde artık son bulsun bu tepinmeniz” diye konuştu. Ünal, “Hiç kimsenin hadisi şerifle ilgili “beylik bir laftır” ifadesini kullanamayacağını belirterek, “Kullanırsa bir Müslüman olarak biz gereğini yaparız” dedi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da “Allah’ın bütün vasıflarına sahip bir liderimiz vardır” diye ortaya çıkan kişi özür dilese bile bunun muhatabından herhangi bir tepki gelmediğini ifade ederek, “‘Bakara makara’ diyen kişiyle ilgili de bir söz söylenmedi” dedi.