Gündem Tecavüz mağdurunu linç edeceklerdi

Tecavüz mağdurunu linç edeceklerdi

16.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da 3 yıl önce E.K.’ya tecavüz ettikleri gerekçesiyle ceza alan 3 sanık ile yakınları karar açıklanınca mağduru mahkeme salonunda linç etmeye kalktı...

Tecavüz mağdurunu linç edeceklerdi

Adana’da 3 yıl önce evden kaçan E.K.’ya (26) sığındığı arkadaşının evinde tecavüz ettikleri suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 3 sanık, hapis cezasına çarptırıldı. Sanık ve sanık yakınları karar açıklanınca E.K.’yı linç etmek istedi.
İddiaya göre, E.K., 2010’da evleneceklerini düşündüğü erkek arkadaşı C.K. ile cinsel ilişkiye girince, ailesinden tepki gördü. Aile baskısından kaçan K., bir hafta parklarda kaldıktan sonra, önceden tanıdığı arkadaşı Fırat Gezer’e sığındı. Gezer, arkadaşı Barış Lütfi Dağtekin ve Abdullah Eriş de iddiaya göre K.’ya tecavüz etti. Dağtekin’in evinde bir gün alıkonulan K., ertesi gün yalnız olduğu sırada telefonla haber verdiği polisler tarafından kurtarıldı. Gözaltına alınan 3 şüpheliden Fırat Gezer tutuklandı, diğer 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar haklarında 25’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın tek tutuklu sanığı Gezer de Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanırken tahliye edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Gezer, K. ile yaklaşık 2.5 yıldır görüştüklerini belirterek “Daha önce de birçok kez ilişkimiz oldu. Ailesi tarafından da şiddet uygulanan bir kızdır. Telefon açıp yardım istedi. Arkadaşımın dedesine ait eve getirdim. Gece bekçiliği yaptığım için akşam işe gittim. Sabah geldiğimde 2 kez ilişkiye girdik. Evin anahtarı kendisinde vardı. Kendisini pazarlamadım, evde de zorla tutmadım” dedi.
Eriş de K.’nın rızasıyla ilişkiye girdiklerini savundu. Dağtekin ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
K ise 3 kiyşinin kendisine sırayla tecavüz ettiğini söyledi.
Mahkeme heyeti, genç kadının İstanbul Adli Tıp Kurumu’nca ’olaydan dolayı ruh sağlığı bozulmuştur’ şeklindeki raporu da göz önünde bulundurarak sanıkları ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 5’er yıl hapis cezasına çarptırdı. ’Cinsel saldırı’ suçundan da sanıklardan Fırat Gezer’i 12 yıl 11 ay, Barış Lütfi Dağtekin’i 12 yıl 2 ay 7 gün, Abdullah Eriş’i de 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, ayrıca sanıkların tutuklanmasına karar verdi.
Kararın açıklanmasının ardından sanık yakınları mağdur E.K.’yı linç etmek istedi. Polislerin müdahale edip, güçlükle bastırdığı olayda E.K.’ya yumruk atan sanık yakını Çiğdem Çakan mahkeme başkanının talimatıyla gözaltına alındı. Sanık Fırat Gezer de, polis tarafından kelepçelenirken “İdam etseniz daha iyiydi” diye bağırıp, E.K.’ya saldırdı. E.K. polisler tarafından salondan kaçırıldı.