Gündem TED Koleji’nde eğitim masaya yatırıldı

TED Koleji’nde eğitim masaya yatırıldı

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde kampüsleri bulunan TED Kolejleri, Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü’nün katılımıyla “Doğru Okul ve Doğru Gelecek” temasıyla eğitim seminerleri düzenledi. TED Kayseri Koleji’nde, TED Ankara Genel Müdürü Sevinç Atabay’ın da katıldığı seminerde konuşan Güçlü, okul ve meslek seçiminde öğrencilerin çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

TED Koleji’nde eğitim masaya yatırıldı

Çocukların ve ülkenin geleceği için eğitime daha çok kafa yormak gerektiğine dikkat çeken Güçlü, “Ülkenin geleceğini ciddiye alan herkesin eğitim konusunda ortak kararlar vermesi gerekir. Eğitim dediğinizde, etik değerlerden hukuk devletine, demokrasiden insan haklarına kadar içinde her şey var. Yeter ki doğru verilsin. Bilim toplumu olduğunuzda çağı yakalamışsınız demektir. Onun nerede, nasıl kullanacağınıza yönelik yol haritası zaten bellidir” dedi.

Haberin Devamı

‘Önce iyi insan yetiştirin’

Güçlü, kariyer yapmak isteyen öğrencilere şunları tavsiye etti: “Konuşun, tartışın, bilimsel konuların takipçisi olun. Her şey sizde başlar sizde biter. Hangi işi yaparsan yap işini iyi yaptığın sürece bir numara olursun. Bu dünya, farklılıklar yaratan ve yeteneklerini iyi kullananların dünyası. Fark yaratmak için renkli ve çok yönlü öğrenciler olun.”

TED Koleji’nde eğitim masaya yatırıldı

Abbas Güçlü, TED Sivas ve TED Kayseri kolejlerinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Konuşmasında velilere de seslenen Güçlü, “Öncelikle iyi bir yurttaş, iyi bir insan yetiştirin. Sonra sorgulayan, sorun çözen öğrenciler yetiştirin; sorunlu öğrenciler değil. Çocukların yeteneklerini keşfedin, onları kazanın” dedi.

Haberin Devamı

TED Sivas Koleji’nde düzenlenen seminerde de Türkiye’deki eğitim ve uygulanan sınav sistemini değerlendiren Güçlü, daha sonra kolejde incelemelerde bulundu. Güçlü, okulun yönetim kadrosuyla Sivas Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti ve Sivas’ın eğitimde geldiği noktayı değerlendirdi.