Gündem Telafi eğitim ne zaman başlıyor, başvuru nasıl ve nereye yapılır? Telafi eğitim programı nasıl, haftada kaç gün olacak?

Telafi eğitim ne zaman başlıyor, başvuru nasıl ve nereye yapılır? Telafi eğitim programı nasıl, haftada kaç gün olacak?

18.06.2021 - 09:35 | Son Güncellenme:

Bugün 2020-2021 eğitim yılının karneleri e - okul sistemi üzerinden erişime açılıyor. Milyonlarca öğrenci karnesine kavuşurken, telafi eğitim hakkında da bilgi almak istiyor. Telafi eğitim ne zaman başlıyor, başvuru nasıl ve nereye yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyurular sonrasında Telafi eğitim programı nasıl, haftada kaç gün olacak? sorusu gündeme geldi. İşte detaylar...

Telafi eğitim ne zaman başlıyor, başvuru nasıl ve nereye yapılır Telafi eğitim programı nasıl, haftada kaç gün olacak

Telafi eğitim ile ilgili sorular peş peşe geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımlardan sonra en çok merak edilen sorular ve cevapları haberimize ekledik.

Haberin Devamı

TELAFİ EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Telafi eğitim 5 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin son iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında yapılacak.

Sorumluluk sınavlarının tamamlanmasının ardından, 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı uygulanacak.

TELAFİ EĞİTİM BAŞVURUSU NE ZAMAN, NASIL, NEREYE YAPILIR?

21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek telafi eğitim programı, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenlenecek.

Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecek. Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

Haberin Devamı

TELAFİ EĞİTİMDE BEN DE VARIM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ