Gündem Teleferikte dehşeti yaşadılar

Teleferikte dehşeti yaşadılar

13.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’da teleferik hattında kopan direğin çarptığı kabinin tabanı parçalandı. Korkunç kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Teleferik hattının durması sonucu havada asılı kalan 184 kişi ise saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Teleferikte dehşeti yaşadılar

Bayram tatilinde gezmek için gittikleri Antalya Konyaaltı’na gelen vatandaşlar dehşet dolu saatler yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde Tünektepe Teleferik hattında direklerden biri, yerinden koparak kabine çarptı.

Haberin Devamı

Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 7 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Kazada 54 yaşındaki Memiş Gümüş (54) hayatını kaybetti, 3’ü ağır 7 kişi yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı helikopterle hastanelere kaldırılan yaralıların isimleri Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva olarak açıklandı. Kazanın kabinin daha yüksekte olmadığı bir noktada gerçekleşmesinin, büyük bir faciayı önlediği belirtildi.

Teleferikte dehşeti yaşadılar

184 kişi havada mahsur kaldı

Kaza sonrası teleferik hattı durdu, 25 kabinde 184 kişi havada asılı kaldı. Kalkış noktasına yakın kabinlerdeki vatandaşlar itfaiye merdivenler ile indirildi. Ancak yüksek bölgede mahsur kalanlar için kurtarma çalışmaları gece geç saatlere kadar sürdü. AFAD, ilk etapta 8 kabindeki 49 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip Jandarma helikopterinin bölgeye intikal ettiğini belirterek, profesyonel dağcı ekiplerin de olay yerine gittiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Soruşturma başlatıldı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişmeleri yakından takip ettiğini açıklarken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Yerlikaya da “Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” dedi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bölgeye heyet gönderdiklerini açıkladı.