Gündem TEOG mazeret sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG mazeret sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

29.12.2016 - 08:26 | Son Güncellenme:

Kasım ayında yapılan TEOG sınavına katılamayanlar için Aralık'ta TEOG mazeret sınavı düzenlenmişti. Bu kararla oldukça sevinen adaylar merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TEOG mazeret sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG sınavıyla ilgili önemli bir karar aldı. Bu karara göre TEOG sınavına herhangi bir sebeple katılamayanlar için ikinci bir şans sunuldu. TEOG mazeret sınavları 17-18 Aralık tarihinde düzenlendi. TEOG sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

TEOG sınavlarının açılımı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’dir. Bu sınavda her sene öğrencilere, 8. Sınıfa kadar gördükleri temel derslerden çoktan seçmeli olarak hazırlanan sorular sorulur. Bu temel dersler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi dersler olup, her sene düzenlenen TEOG ortak sınavlarında öğrencilere bu temel derslerden 20’şer soru sorulur. TEOG sınavları, her eğitim öğretim yılının ilk döneminde 6, ikinci döneminde de 6 kez olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir. Sınav sorularını da hazırlamakla yükümlü olan Milli Eğitim Bakanlığı, sınav giriş yeri bilgilerini de düzenleten kurumdur. Her sene TEOG sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi olan www.meb.gov.tr ‘den duyurulur. Bu siteden açıklanan duyurularda T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu gibi bilgileri ilgili kısımlara yazarak, sınav giriş yerini öğrenebilirsiniz. TEOG ortak sınav sonuçlarını ve TEOG mazeret sınav sonuçlarını ise e-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden görüntülemek mümkündür.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG Mazeret Sınavları ile ilgili yaptığı açıklama şöyleydi;

"Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde sadece il merkezlerinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır. Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 (beş) iş günü içerisinde e-okul sistemine işleyecektir. Mazeretleri e-okul sistemine işlenmeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınavlarda görev yapan başta öğretmen ve idarecilerimiz olmak üzere bütün görevlileri teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz."

Açıklamada, TEOG mazeret sınavlarına katılımın nasıl sağlanacağı gibi bilgiler ve sınav merkezleri hakkında bilgiler verilmişti.

Haberin Devamı

TEOG Mazeret Sınav Sonuçları İle İlgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Bir Açıklama Geldi Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, TEOG mazeret sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Binlerce öğrenci ve öğrenci velisinin merakla beklediği sınavla ilgili açıklama gelmemesi merakla sınav sonuçlarını bekleyenleri daha da heyecanlandırırken, TEOG mazeret sınav sonuçlarının 2017 Yılı Ocak ayında, 15 tatilin başlamasından bir veya iki hafta olabileceği belirtiliyor.

TEOG 2. Dönem Sınav Tarihleri Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Açıklama Geldi

Her eğitim öğretim döneminde 6’şar kez düzenlenen TEOG ortak sınavlarında, 2. Dönem için TEOG sınav tarihleri merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden yapılan 2017 yılı sınav uygulama takvimi başlıklı yapılan açıklamada, ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihinde yapılacağı, TEOG mazeret sınavlarının ise 20 ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenleneceği öğrencilere duyuruldu.

Haberin Devamı

23 ve 24 Kasım’da Yapılan TEOG Sınavı’nın Soru Kitapçıkları

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde, 23 ve 24 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenen TEOG 1. Dönem ortak sınavlarının soru kitapçıkları yayınlandı. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca gibi yabancı diller ve Ermeni ile Musevi okullarına özel olarak yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınav soruları, odsgm.meb.gov.tr duyurularında öğrencilerle paylaşıldı. Bu sorular, gelecek yıllarda düzenlenecek TEOG sınavlarına katılacak olan adaylar için bir örnek teşkil ediyor.

TEOG’da Öğrencilerin Aldığı Puana ve Yaptıkları Tercihlere Göre Yerleştiği Okullar Hakkında Detaylı Bilgiler

Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yerleştirme sonuçlarının farklı değişkenleri ve incelenmesi ile ilgili bir rapor hazırladı.

Buna göre, geçen yıl düzenlenen TEOG sınavı yerleştirme sonuçlarına bakıldığı zaman, tercih yapan öğrencilerin yüzde 57,7 gibi bir kısmının yaptığı ilk üç tercihe göre yerleştirildiği görülüyor. Bu da, gelecek yıl tercih yapacak adaylara birçok konuda ışık tutuyor. Öğrencilerin, yerleştirilme olasılığının en yüksek olduğu okulları ilk sıralarda tercih etmeleri, onların yararına oluyor.

TEOG sınavına katılım sağlayan tüm öğrencilerin genel olarak bilgilerine bakıldığında ise, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi en yüksek puan ortalamalarının Fen liselerine ait olduğu, fen liselerini ise sırasıyla Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin takip ettiği görüldü. İlk üç sıradaki tercihine yerleştirme oranı en yüksek şehirin ise Sinop olduğu belirtildi. En düşük orana sahip il ise İstanbul oldu.

Ortaöğretime geçiş için hesaplanan yerleştirme esas puanlara bakıldığında ise, tercih ettikleri okula yerleşen ve yüzde 2’lik dilimde bulunan öğrencilerin yüzde 60’ından fazlasının Fen liselerini tercih ettikleri görüldü.