Gündem TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2016 MEB TEOG sonuç sorgulama ekranı)

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (2016 MEB TEOG sonuç sorgulama ekranı)

03.12.2016 - 09:38 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. 1 milyonun üzerinde adayın ter döktüğü TEOG sınav soru ve cevapları internet üzerinden erişime açıldı. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak (2016 MEB TEOG sonuç sorgulama ekranı)

Lise eğitiminin alınabilmesi için öğrenciler öncelikle bir sınava tabi tutulurlar. Öğrencilerin girecekleri bu sınava Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı adı verilir. TEOG adı ile bilinen bu sınava her yıl sekizinci sınıf öğrencilerinin katılması zorunludur. Liselerde belirli bir platform değişikliği yapılmıştır. Artık tüm liseler Anadolu Lisesi eğitimi vermektedir. Dolayısıyla tüm liselere (meslek liseleri dahil olmak üzere) puanla giriş yapılmaktadır. Lise sınavı olan TEOG sınavına giriş yapamayan öğrencilerin liseye gitmeleri ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Öğrencilerin kısa sürede yapacak oldukları bu sınavlara bu nedenle de oldukça önemlidir. Aynı zamanda öğrenciler TEOG sınavından aldıkları puanla ve de okullarda yapılan sınavlardan aldıkları puanlar sonucunda hangi liseye gideceklerine karar verilir. Öğrencilerin katılım sağlayacak oldukları bu sınav sonuçları ise henüz daha belirlenmemiştir. Çünkü bu sınavdan önce okunması gereken daha başka sınavlar vardır. Öğrencilerin yapacak olduğu bu katılım geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştır.

Haberin Devamı

TEOG sınav sonuçları MEB takvimine göre Ocak ayı içerisinde açıklanacak.

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenciler TEOG sınavında başarılı olmak için sene başından beri sıkı şekilde çalışmaktadırlar. TEOG sınavı da bu nedenle öğrenciler için önemlidir. Hangi liseye gidecekleri bu şekilde belli olur. Öğrenciler geçtiğimiz hafta bu sınavlara iki günde girmiştir. TEOG sınavı farklı günlere bölünmüştür. Öğrencilerin başarılarının artması için yapılan bu farklı sistem iyi sonuçlar vermektedir. Bu TEOG sınav uygulaması yaklaşık dört yıldır yapılmaktadır. Çarşamba ve Perşembe günlerinde yapılan TEOG sınavında okullar tatil edilmiştir. Ancak tabi ki de ilkokullar eğitimlerine devam etmişlerdir. TEOG sınavında öğrencilerin tüm derslerinden 20 farklı soru sorulur. İlk gün yani Çarşamba günü bu derslerin ilk üçü sonraki gün ise geriye kalan üç dersin sınavları yapılmaktadır. Öğrenciler toplamda altı dersten sınava girmişlerdir. Bunlar Matematik, Türkçe, Fen bilimleri, Sosyal bilimler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleridir. Bu altı dersin her birinde 20 soru mevcuttur. Öğrenciler sınava girecek oldukları derslerin her birinin değişmesinden sonra on beş dakikalık bir ara vardır.

Haberin Devamı

TEOG 1 olarak nitelendirilen bu sınava çok sayıda katılım olmuştur. Öğrenciler artık büyük bir merakla bu sınavın sonuçlarını merak etmektedir. İlk sınavın yapılmasının ardında da TEOG sınavının ikinci oturumu nisan ayında yapılacaktır. TEOG sınavının ikinci dönemde de yapılmasının ardından artık öğrencilerin şansları daha artmıştır. Çünkü sınavın yapılacak olduğu bölümler arttıkça başarısız olan öğrenciler yeni haklar kalır. Öğrenciler bu nedenle alacak oldukları sonuçlara aldırmadan sınava son sürat çalışmaya devam etmeleri gerekir. TEOG soru ve cevapları zaten internet sistemi üzerinde yer almaktadır. TEOG soru ve cevaplarına bakarak öğrenciler aşağı yukarı kaç soruyu doğru kaç soruyu yanlış cevapladıklarını öğrenebilirler. TEOG soru ve cevapları için bu internet sistemini kullanabilirler. TEOG sonuçları açıklandığı zaman ise e-okul sayfasından notlarını kolayca öğrenebilirler.