Gündem TEOG soru ve cevapları EBA üzerinden açıklandı! (TEOG puan hesaplama)

TEOG soru ve cevapları EBA üzerinden açıklandı! (TEOG puan hesaplama)

28.04.2017 - 10:12 | Son Güncellenme:

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG 2. dönem sınav soru ve cevapları EBA sitesi üzerinden adaylara duyuruldu. 1 Milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı TEOG sınavlarının ardından soru ve cevaplar dün 14:00'da eba.gov.tr üzerinden adaylara duyuruldu. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG soru ve cevapları EBA üzerinden açıklandı (TEOG puan hesaplama)

TEOG 2. dönem sınavları 26-27 Nisan tariherinde gerçekleştirilen iki oturumla sona erdi. 1 Milyon 185 bin 328 adayın ter döktüğü TEOG sınavlarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı sınav soru ve cevaplarının 27 Nisan saat 14:00'da eba.gov.tr adresinden adaylara duyurulacağını açıklamıştı. Dün gerçekleşen son oturumun ardından EBA üzerinden TEOG sınav soru ve cevapları adaylara duyuruldu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının yazılı açıklamasında, ikinci dönem merkezi ortak sınavların yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 26- 27 Nisan'da yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Birinci ve ikinci gün oturumlarının soru ve cevapları dün saat 14.00’te www.odsgm.meb.gov.tr adresinde paylaşılacak. Ayrıca soru ve cevaplar, aynı saatte öğretmenlerin anlatımıyla video ortamında Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) www.eba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak. Sınav sonuçları haziran ayında açıklanacak."

Açıklamada, herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrencilerin, bu durumlarını okul müdürlüklerine belgelendirmeleri halinde 20-21 Mayıs'ta sadece il merkezlerinde yapılacak mazeret sınavına alınabileceği vurgulanarak, "Okul müdürlüklerinin mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 iş günü içerisinde e-okul sistemine işlemeleri gerekmektedir." bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri 20-21 mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Mayıs tarihinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre Haziran ayı içerisinde açıklanacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA 2017

TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılırak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.

Haberin Devamı

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) Nedir?

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.