Gündem TERÖR ADRES SORMUYOR

TERÖR ADRES SORMUYOR

22.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lılar, Siirt’te polis aracı sandığı bir otomobile el bombalı ve uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda 4 genç kadını öldürdü. Bitlis’te ise okul bahçesinde bulunan polis adayı öğrencileri tarayan teröristler 20 yaşındaki gencin yaşamına son verdi

TERÖR ADRES SORMUYOR

Siirt’te dün gece PKK’lı teröristler, şehir merkezindeki Polis Meslek Polis Yüksekokulu yakınlarında kurdukları pusuda, polis aracı zannederek, yemeğe giden 6 kızın bulunduğu otomobili hedef aldı. Siirt’te yaşayan ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Nergis Evin için kardeşleri ve arkadaşları veda yemeği düzenlendi.

Beraber yemeğe gittiler
Nergis Evin, kuaförlük yapan ablası 31 yaşındaki Zeynep Evin, kardeşi 17 yaşındaki Nuran Evin, arkadaşları Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç’ın kızı ve aynı zamanda müdürlükte yüzme antrenörü olan 25 yaşındaki Nurcan Olgaç, Kadın Doğum Hastanesi’nde hemşire olan kardeşi 23 yaşındaki Gülcan Olgaç, özel güvenlikçi olarak çalışan 20 yaşındaki Kevser Çekin, bindikleri özel otomobille Kasaplar Deresi’ndeki bir lokantaya yemeğe gitti. Gittikleri lokantada düğün yapıldığını gören kızlar, otomobillerine binerek şehir merkezine dönmek için yola çıktı. Genç kızların bulunduğu otomobil saat 20.15 sıralarında Polis Meslek Yüksekokulu yönüne giderken, 50 metre mesafede tarlaya gizlenen teröristler, otomobili polis aracı zannederek el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda delik deşik olan otomobilde bulunan 6 kişi ağır yaralanırken, Polis Meslek Yüksekokulu’nda görevli polisler, teröristlere anında müdahale etti.

Operasyonda 1 terörist öldü
Akşam karanlığında çatışma bölgesine takviye özel harekat polisleri de sevk edilerek operasyon genişletildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar arasında endişeye yol açan saldırıdan sonra karanlıktan yararlanan teröristler kırsal alanına doğru kaçarken, güvenlik güçleri de peşlerine düştü. Kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmada, 1 PKK’lı güvenlik güçlerine atmak isteği bombanın elinde patlaması sonucu öldü. Operasyonda öldürülenen PKK’lı teröristin, bölgede örgütün sorumlularından olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Aynı renk, marka ve model
Saldırıda ağır yaralanan genç kızlar çevrede bulunan araçlar ve ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Gülcan Olgaç, gece helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilirken, Nuran Evin’in tedavisine Siirt’te devam ediliyor.
Öte yandan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın, Bitlis ve Siirt’teki polis okullarını, teröristlerin buraları hedef aldığı, her an saldırı olabileceği konusunda uyardığı, Siirt’te 4 genç kızın öldüğü terör saldırısının da bu uyarıdan saatler sonra gerçekleştiği anlaşıldı. Genç kızların, teröristlerin hedefindeki polis müdürü ile aynı marka, model ve renk arabayı kullanmaları nedeniyle saldırının hedefi haline geldikleri ortaya çıktı.
Yaşamını yitiren 4 kadın için Şeyh Musa Camii içinde cenaze namazı kılındı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de katıldığı namazın ardından ölenlerin tabutları tek tek omuzlarda taşınarak cami karşısında bulunan Şeyh Musa Mezarlığı’na götürüldü. Genç kızlar burada yan yana açılan 4 mezarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

TERÖR ADRES SORMUYOR

NERGİS EVİN (22):
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 2. sınıf öğrencisiydi.

TERÖR ADRES SORMUYOR

ZEYNEP EVİN (31) :
Kuaför olarak çalışıyordu. Saldırıya uğrayan aracı o kullanıyordu.

TERÖR ADRES SORMUYOR

NURCAN OLGAÇ (25):
Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yüzme antrenörü olarak çalışıyordu.

TERÖR ADRES SORMUYOR

KEVSER ÇEKİN (20):
Çok istediği polislik mesleğini yapamayınca özel güvenlik olarak çalışmaya başlamıştı.

Mayın sanmışlar
Siirt’te terör örgütü mensubunun saldırı düzenlediği otomobilde bulunan 6 kadının, patlamanın aracın mayına çarpması sonucu meydana geldiğini zannettiği ortaya çıktı.
Nergiz Evin (25) ve Zeynep Evin’i (31) ağabeyi Mesut Evin, saldırı sonrasında kardeşi Nergiz’in kendisini cep telefonuyla aradığını söyledi. Evin, şöyle konuştu: “Olaydan 10 dakika önce cep telefonuyla Zeynep’i aradım. Bana Siirt Polis Meslek Yüksekokulu yanındaki. çay bahçesine yemek yemeye gittiklerini, ancak orada düğün olduğu için çıktıklarını, kısa süre sonra eve döneceklerini söyledi. Birkaç dakika sonra büyük bir patlama sesi duydum. Ama onlarla bağlantılı olabileceğini hiç düşünmedim. O sırada telefonum çaldı, arayan Nergiz’di. Nergiz, (Ağabey mayına bastık ölüyoruz, her taraf mayın dolu.’ dedi. Ölmeden önce yaralı halde beni aramış. Saldırıdan habersizlermiş. Mayına bastıklarını zannetmişler.” Hemen dışarı çıkıp olay yerine gittik, olanları gördük.”
AYDIN HASAN Siirt