Gündem Teröre tepki yağdı

Teröre tepki yağdı

06.10.2008 - 00:34 | Son Güncellenme:

Yurdun değişik yerlerinde terör kınandı. Mardin'de yapılan gösteride şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sivil toplum kuruluşları da arka arkaya bildiriler yayımladı

Teröre tepki yağdı

Hakkâri'de 15 askerin şehit olduğu saldırı, yurdun değişik yerlerinde kınandı.
İSTANBUL: Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 85’inci yıldönümü nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen resepsiyon ve konser, PKK saldırısından dolayı iptal edildi. Saldırı, Alperen Ocakları’nın Taksim’de düzenlediği yürüyüşle de protesto edildi.
ANKARA: TBMM'nin Dikmen kapısı önünde dün saat 00.30 sıralarında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, "Kahrolsun PKK", "PKK Meclis'ten def ol", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. 
MARDİN: Türk Haber-Sen Mardin İl Temsilciliği ile Mardin Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce "Terör Örgütü PKK’yı Telin ve Şehitlere Saygı Mitingi" düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’ndaki mitingde,  Türk Haber-Sen İl Temsilcisi Şeyhmus Kanat, yaptığı konuşmada, Türk ve Kürtlerin vatanın bölünmez bütünlüğü için tarih boyunca omuz omuza mücadele ettiğini ifade etti.
DÜZCE: BBP, Büyük Cami Meydanı'nda "Teröre Lanet Mitingi" düzenledi. 
SİVAS: Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Atilla İlhan Kültür Merkezi binasına pankart astı. Pankart, kelimelerin dizilişi nedeniyle yanlış anlaşılınca kaldırıldı. 
ZONGULDAK: Belediye Başkanı Secaattin Gonca da terörü kınadı.
KAYSERİ: Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, sabırlarının taştığını söyledi.
Türkiye Barolar Birliği (TBB): Son birkaç yılda yeniden yaşamaya başladığımız olaylar, sorunun büyüklüğünü göstermektedir. Sorun, sınır bölgesine kahraman, fedakâr ve cesur askerlerimizin sevk edilmesiyle çözülemeyecek kadar karmaşıktır. Sorunun gecikmeye tahammülü bulunmamaktadır. Her kurum özeleştirisini yaparak yeni baştan çözümler üretmek zorundadır. 
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı: Şiddete, saldırıya, çatışmaya, silaha, akan kana karşı çıkalım. Silahların susmasını sağlayalım.