Gündem ‘Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır’

‘Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır’

03.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mehmetçik son 3 ay içinde 340 teröristi etkisiz hale getirdi. Bunların arkasında kim olursa olsun, ister silah, ister helikopter, ister mühimmat, ister para versinler, teröristleri etkisiz hale getirmekte kararlıyız. Terörist neredeyse hedefimiz orası” dedi.

‘Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır’

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile depremden etkilenen iller arasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor. Ramazan ayının ilk iftarını Hatay’da Mehmetçik ile yapan Akar, önceki gün de Serinyol’daki 8’inci Komando Tugayı’nda şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu.

Haberin Devamı

‘Boyun borcumuz’

İftar sonrası konuşan Akar, “Bu toprakların bizlere vatan olması için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimiz tüm başarılarımızdaki aslan payına sahiptir. Onların hatıralarını yaşatmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

“Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Depremin hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri süratle vatandaşlarımızın yanına, yardımına koştu” diye konuştu. Akar, konuşmasının sonunda emekli, muvazzaf, sivil, asker tüm personel ile şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesi için diğer kurumlarla koordineli olarak çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, konuya yönelik çalışmanın Meclis’in takdirine sunulduğunu aktardı.