Gündem Teröristbaşının fotoğrafını köprüye asan 2 kişi yakalandı

Teröristbaşının fotoğrafını köprüye asan 2 kişi yakalandı

10.02.2024 - 11:12 | Son Güncellenme:

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini köprüye asan B.A. ile M.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Teröristbaşının fotoğrafını köprüye asan 2 kişi yakalandı

Seyhan ilçesinde bir köprüye B.A. ile M.K., PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini asıp, o anları sosyal medyada paylaştı.

Haberin Devamı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. 2 şüpheli operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Seyhan’da PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini asan, terör örgütü üyeliğinden kaydı mevcut iki şahıs; polislerimizce yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hiçbir unsura müsamaha gösterilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Teröristbaşının fotoğrafını köprüye asan 2 kişi yakalandı

DUVARLARA YAZI YAZIP ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPAN 2 ŞÜPHELİDEN 1'İ TUTUKLANDI

Siirt'te sokaklarda duvarlara terör örgütü PKK/KCK propagandası içeren yazılar yazdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i, tutuklandı.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla, sokaklarda duvarlara terör örgütü PKK/KCK propagandası içeren yazılar yazdığı belirlenen Y.Ö. ve S.B. isimli şüpheliler, operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda da çok sayıda örgütsel doküman ve yasaklı yayınlar gele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.B. tutuklandı. Y.Ö. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (Akif ÖZALP/SİİRT, DHA)