Gündem Teselliyi yine çocuklarda arıyorlar

Teselliyi yine çocuklarda arıyorlar

24.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremden kurtulan Eker Ailesi, çadıra yerleşti. Çadırda yangın çıktı, aile 2 kızını kaybetti. Sevgi Evleri’nde işe başlayan anne Senem Eker, teselliyi kızları yerine koyduğu buradaki çocuklara annelik yapmakta bulduğunu söylüyor.

Teselliyi yine çocuklarda arıyorlar

Çiğdem Yılmaz -Hatay’ın İskenderun ilçesinde Demirciler Mahallesi’nde yaşayan 5 kişilik Eker Ailesi’nin oturduğu apartman da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkıldı. Aile depremden sonra 15 gün bölgede bulunan bir okulda kaldı ardından da Demirciler Mahallesi’nde 200 çadırın olduğu bir çadır kente yerleşti. Burada elektrikli soba ile ısınan Eker Ailesi’nin çadırında 26 Mart’ta yangın çıktı.

Haberin Devamı

Sağ kurtuldular...

Çıkan yangında 4 yaşındaki Elif Mislina Eker hayatını kaybetti, ablası Nirgül Yeşim Eker de ağır yaralandı. Adana Devlet Hastanesi’nde kaldırılan abla Eker, 25 gün süren hayat mücadelesinin ardından yaşamını yitirdi. Depremden son anda kurtulan Eker Ailesi, 2 kızını kaybetti. Çadırda kalan aileye, yangın sonrası İskenderun Kaymakamlığı tarafından konteyner verildi. Eker Ailesi’ni, kaldıkları konteynerde ziyaret ettik. Aile, yaşadığı dramı Milliyet’e anlattı.

‘Yaşadığım 3. deprem’

İki büyük depremi yaşayan anne Senem Eker, 1998’de Adana-Ceyhan meydana 6.2 büyüklüğünde depremde de 3 gün enkaz altında kalmış. Enkazdan sağ çıkarılan anne Eker, o günlere dönerek şunları söyledi: “Ceyhan depreminde ölümden dönüm. O duygunun ne olduğunu biliyorum. 6 Şubat’ta aynı duygu ve korkuyu yeniden yaşadım. Bu kez enkaz da kalmasak da son anda kurtulduk. Çocuklarımıza bir şey olmamasına her gün şükrettik. Kaldığımız çadırda da mutluyduk. Çünkü hayattaydık ve birlikteydik. Depremden kurtulduk, çadırı eve çevirmiştim çadırımda çiçeklerim bile vardı. Yangının çıktığı gece de hastaydım diye eşim beni hastaneye götürüyordu. Biz hastaneye yetişmeden çadırın yandığı haberini aldık. Küçük kızımı kaybettim, büyüğü de ağır yaralandı. Onun iyileşmesi için her gün dua ettim ama olmadı. Kızım ölürken yanındayım, öldüğünde eli elimdeydi. Bu acı tarifsiz. Bu yangın benim yaşadığım üçüncü ve en ağır deprem. Bu depremin yarası da kapanmaz. Sanki kızlarımı daha bugün toprağa vermiş gibiyim, hala o andayım. Bu acıya yaşamak ağır ama bir tane de 17 yaşında oğlum var onu da düşünmek zorundayım. Eşim de ben de hep şunu dedik, ‘Keşke depremde hep birlikte ölseydik.’ Biz depreme rağmen mutlu bir aileydik ama şimdi kolumuz kanadımız kırıldı.”

Haberin Devamı

Teselliyi yine çocuklarda arıyorlar

Deprem sonrası Eker Ailesi’nin çadırında çıkan yangında 4 yaşındaki Elif Mislina ile 17 yaşındaki Nirgül Yeşim Eker hayatını kaybetti. Onlardan geriye bu fotoğraflar kaldı.

Sevgi Evleri’nde işe girdi

Anne Eker, kızlarının ölümünden sonra, Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde işe başladı. Eker, “Orada kimsesiz çocuklara ilgileniyorum, elimden geldiğince onlara annelik yapmaya çalışıyorum. Teselliyi bu şekilde buluyorum. O çocukları kızlarımın yerine koyuyorum. Sevgimi de ilgimi de onlara veriyorum. İçimdeki bu koca boşluk, belki böyle kapanır” dedi. Baba Hakan Eker ise “Diyecek hiçbir şeyim yok ne diyebilirim ki 2 yavrum yanarak can verdi” diye konuştu.