GündemTiner yüklü TIR faciası

Tiner yüklü TIR faciası

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gebze’den bayram tatili için yola çıkan Cevat Ceylan’ın kullandığı tiner yüklü TIR, Bolu’da tünel girişinde bariyerlere çarptı. Alev alan araçta 5 kişi can verirken, yurt genelindeki diğer kazalarda 13 kişi yaşamını yitirdi

Tiner yüklü  TIR faciası

Bayram tatilinin üçüncü gününde yollarda yine facialar yaşandı. Kocaeli’nin Gebze ilçesinden yola çıkan Cevat Ceylan’ın kullandığı tiner yüklü TIR dün sabah Bolu’nun Mengen ilçesinde Dorukan tüneli girişinde sabah bariyerlere çarpıp alev aldı. Kazada tır sürücüsü Ceylan ve kızları ile birlikte beş kişi yanarak can verdi. Yollarda meydana gelen diğer kazalarda ise 13 kişi can verdi, 53 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Gebze ilçesinde oturan TIR şoförü Cevat Ceylan (48), üç kızı ve yeğenini yanına, ailesinden beş kişiyi de dorseye yüklediği otomobile alıp TIR’la bayram tatili için Karabük’ün Yenice ilçesine gitmek üzere yola çıktı. Bolu’nun Mengen ilçesi yakınlarına geldiğinde ilk belirlemelere göre direksiyon başında uyuklayan Ceylan’ın kontrolünden çıkan TIR, Dorukan Tüneli girişindeki bariyerlere ve tünel duvarına çarptı. Duvara sürtünerek durabilen TIR’ın dorsesindeki tinerler alev aldı.

Hızla alev aldı

Alev topuna dönen dorsedeki otomobilde bulunan Murat, Elvan, Havva, Kürşat ve Erkan Ceylan kendi imkanlarıyla araçtan çıkıp dorseden atlayarak canlarını kurtardı. Dorseden atlayanlardan Murat ve Elvan Ceylan hafif yaralanırken, alevlerin sardığı çekicide bulunan sürücü Ceylan ile kızları Elif Nur (22), Beyza Nur (19) ve Ayşe Nur (17) ile yeğeni 3.5 yaşındaki Umut Talha Nur Ceylan yanarak can verdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiyenin çalışmasıyla yangın söndürülürken, TIR’ın çekici bölümü tamamen, dorse kısmı da büyük oranda yandı. TIR’ın yandığını gören diğer sürücüler, Mengen Belediyesi itfaiyesini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla yangın söndürüldü.

Haberin Devamı

Kazada ölen Umut Talha Ceylan’ın, Mengen’e kadar dorsedeki otomobilde seyahat ettiği, burada Murat-Elvan çiftinin rahat uyuması için çocuklarını aracın çekici kısmına götürdüğü öğrenildi.

Çıktı ama kurtulamadı

Ölenlerden dördünün cesedi çekicide, sürücü Ceylan’ın cesedi de tünel içinde TIR’dan 20 metre uzaklıkta yanmış olarak bulundu. Ceylan’ın, son anda alev topuna dönen çekiciden çıkmayı başardığı ancak tutuşan elbiselerini çıkaramadığı için fazla gidemeden yanarak öldüğü belirtildi. Dorsedeki otomobilden çıkarken hafif yaralanan Murat ve Elvan Ceylan da hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza nedeniyle tünelin Zonguldak yönü uzun süre ulaşıma kapandı. Cenazeler, kimlik tespitleri için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

‘Çok büyük acı’

TIR sürücüsünün babası Muhittin Ceylan da oğlu, torunları ve akrabalarından oluşan 10 kişinin bayram tatili için Karabük’ün Yenice ilçesine gittiğini belirtti. Kazayı duyduklarında büyük üzüntü yaşadıklarını anlatan Ceylan, “Oğlum ile torunumlarımı kaybettim. Bu çok büyük acı. Cenazelerin Ankara’ya gönderileceğini öğrendik. Kimlik tespitinden sonra köyümüzde toprağa vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rampada freni boşaldı

- Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Fikret Erdem idaresindeki kamyonet, rampada freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Rampadan süratle inen kamyonet, yol kenarındaki demir korkulukları aşarak park halindeki üç otomobil ve hafif ticari araca çarptı. Kamyonetin sürücüsü ile araçtaki Özbekistan uyruklu Nazırjon Rozikov (26) yaralandı. Bacağı kopan Rozikov, hayatını kaybetti.

- Aydın’da motosikletiyle ağaca çarpan kasksız sürücü 29 yaşındaki Ekrem Başpınar öldü.

- Antalya’da kamyonla çarpışan motosiklette Ayhan Kocakehya ile Recep Abukan yaşamını yitirdi.

- Şanlıurfa’da kontrolden çıkarak devrilen otomobilde sürücün eşi Sevda Öztekin öldü, eşi yaralandı.

Haberin Devamı

- Tekirdağ’da ters yönden karayoluna çıkmak isteyen Ş.Ü. yönetimindeki jeep, H.J.B yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada Ş.Ü. yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmeye çalışan Galina Startseva’ya çarptı. Startseva hayatını kaybetti.

- Sinop’tan Samsun yönüne giden Yavuz Ç. yönetimindeki otomobil, Hüseyinbeyli Mahallesi mevkisinde yol kenarında yürüyen Gülsüm Güneş’e çarptı. Kaza sonrası sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, Mustafa Kemal Bereket idaresindeki otomobile çarparak durabildi. Kazada, yaya Güneş olay yerinde hayatını kaybederken torunu Bayram Buğra Güneş ile sürücü Yavuz Ç, otomobilde bulunan Emine Özyurt ve Galip Bereket yaralandı.

- Trabzon’da dilendiği kavşakta aniden yola atladığı öne sürülen 6 yaşındaki Suriyeli Emira Şeyhd, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Küçük kız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

- Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı 43 yaşındaki Mehmet Murat Çekmen yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

- Niğde’de yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu devrilen kamyonete çarptı. Kaza, kamyonetteki 2 kişi ağır, otobüste bulun 2 kişi de hafif yaralandı.

- Siirt’in Şirvan ilçesinde Hüseyin Aslanoğlu (34) idaresindeki otomobil şarampole devrildi. Sürücü Aslanoğlu ve Şükrü Akgündüz (56) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

- Bursa’nın Harmancık ilçesinde bayram tatili için Kütahya’ya giden İsmail Pala yönetimindeki minibüs şarampole yuvarlandı. Kazada, aracın sürücüsü Pala’nın oğlu Ali Pala (22) öldü, 4’ü ağır, biri bir yaşında çocuk, 13 kişi de yaralandı.

- İzmir’de Mehmet Cem Kocataş (47) yönetimindeki araç takla attı. Kazada, sürücü ile eşi Leyla Kocataş yaralandı, oğulları 7 yaşındaki Can Karataş ise yaşamını yitirdi.

‘Uykusuz yola çıkmayın’

Bolu Valisi Aydın Baruş, kazanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu. Baruş, beş kişinin çarpma sonucu değil, kaza sonrası TIR’daki yanıcı maddelerin alev alması sonucu öldüğünü belirtti. Sürücüleri uyaran Baruş, “Canınız size emanet. Hem kendinizi, hem ailenizi, hem yakınlarınızı düşünerek trafik kurallarına uyun. Canınızı tehlikeye atacak hareketler yapmayın. Uykusuz yola çıkmayın. Geç gidin, geç varın ama hataya düşüp trafiği tehlikeye atmayın” dedi.

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar