Gündem Tiramisu nasıl yapılır?

Tiramisu nasıl yapılır?

11.04.2018 - 12:21 | Son Güncellenme:

Tiramisu kolay ve pratik yapımı sayesinde ev hanımlarının gönlünde taht kurmuş bir tatlıdır. Dünya mutfağına İtalya’dan katılmış bu enfes lezzetin tarifine gelin birlikte bakalım.

Tiramisu nasıl yapılır

Bu İtalyan tatlısı İtalyanca’da “Tira mi su” yani “beni yukarı çek, beni yukarı kaldır” anlamına gelir. Ev hanımları için ise anlamı: “Bugün misafirlere ne yapsam acaba?” sorusunun cevabıdır. Küçüğünden büyüğüne her yaşta insanın damak zevkine hitap eden bir tatlı. Üstelik 15 dakika hazırlama ve 15 dakika pişirme süresiyle dar vakitlerde tercih edilebilir. Tarife geçmeden önce tiramisunun orijinalinde mascarpone peynirli krema karışımı ve savoyar bisküvi kullanıldığını belirtmekte fayda var. Sizin de tadıyla ve görüntüsüyle büyüleyen bu enfes tatlıyı evinizde yapmanız mümkün. Labne, kahve, kakaonun birarada kullanıldığı leziz tiramisu tarifini sizler için hazırladık. Buyurun.

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler

• 1 paket kedi dili bisküvi ya da kakaolu hazır kek
• 3 yemek kaşığı un
• 6 yemek kaşığı toz şeker (5 kaşığı krema için olmak üzere)
• 1 adet yumurta sarısı
• 2 su bardağı süt
• 200 gram labne peynir
• 1 yemek kaşığı granül kahve
• 1 çay bardağı sıcak su
• Kakao (üzeri için)

Tiramisu’nun Hazırlanışı

İlk adım olarak kremayı hazırlayabilirsiniz. Kremanın soğumasını beklerken de geriye kalan adımları tamamlamak zaman tasarrufu sağlayabilir. Hadi başlayalım!

1. Krema için; 5 yemek kaşığı toz şeker, un ve yumurta sarısını orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli bir şekilde karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelen kremayı soğumaya bırakalım.
2. Granül kahve, sıcak su ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ayrı bir karpta karıştıralım. Bu karışımı kek tabanını ıslatmak için kullanacağız.
3. Soğuk kremayı labne peynirle buluşturalım ve mikser yardımıyla çırpalım.
4. İki tabanlı olması için kakaolu keki ya da kedi dilimini ayıralım. İlk katı servis tabağına alıp hazırladığımız kahveli karışımla ıslatalım. Üzerine soğuk kremanın yarısını yayalım.
5. Pastanın diğer katı için de aynı işlemi gerçekleştirelim. İkinci katı da kahveli karışım ile ıslattıktan sonra kalan kremayla pastanın tüm yüzeyini kaplayalım.
6. Kakaoyu pastanın yüzeyine çay süzgeci yardımıyla serpelim. Tatlımızı buzdolabına 1-2 saat dinlenmek üzere bırakalım. Dinlenen tiramisu dilimlenip servis edilmeye hazır! Afiyet olsun.