Gündem ‘Tiyatro bir kez’ daha yaşanacak

‘Tiyatro bir kez’ daha yaşanacak

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Tiyatro Festivali 17 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

‘Tiyatro bir kez’ daha yaşanacak

22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yurt dışından 12, Türkiye’den 12 olmak üzere 24 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 52 gösterisi sahnelenecek. Yanı sıra söyleşiler, gösterimler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Önceki akşam Zorlu PSM’de düzenlenen özel bir gecede festivalin Onur Ödülleri’nden ilki Zeliha Berksoy’a takdim edildi. Berksoy’a ödülünü, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı sunarken 22. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ikinci onur ödülü Rusya’nın önde gelen oyuncularından, aynı zamanda Theatre of Nations Sanat Direktörü Evgeny Mironov’a takdim edilecek. Mironov’a ödülü, 22 Kasım Perşembe akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’daki gösterinin ardından verilecek.

‘Tiyatro bir kez’ daha yaşanacak

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Berksoy.

22. İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl yurt dışından 12 tiyatro ve dans topluluğuna ev sahipliği yapacak. Festival daha önce duyurduğu, Kanadalı yönetmen Robert Lepage’ın sahneye koyduğu, ünlü Rus oyuncu Evgeny Mironov’un 11 Hamlet karakterini canlandırdığı ‘Hamlet | Collage’ı ve dünya güncel dans sahnesinin öncü topluluklarından Nederlands Dans Theater I’in dört ayrı koreografiden oluşan dans maratonunu seyircisine sunacak. Yunan tiyatrosunun yaşayan en büyük ustası Theodoros Terzopoulos’a ait üçlemenin son oyunu ‘Encore’ ile geçen sene festivalde buluşan tiyatroseverler, bu yıl üçlemenin ilk iki oyunu ‘Amor ve Alarme’ı izleme şansını yakalayacak. Bunlarla birlikte Carlo Goldoni’nin ‘Komik Tiyatro’su, Mourad Merzouki’nin koreografisiyle ‘PIXEL’i, Compagnia Baccalà’nın tiyatroyu sirk ve clown ile harmanlayan gösterisi ‘Pss Pss’, ‘Flaman Seçkisi’ başlığı altında performansları izleyecek.