Gündem TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? 2020 TOKİ kura çekimi ne zaman?

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? 2020 TOKİ kura çekimi ne zaman?

19.01.2020 - 17:48 | Son Güncellenme:

Aralık ayında başlayan TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için başvurular 4 gün önce son buldu. Yüz binlerce kişi projeye başvurdu ve artık yeni bir sürecin içine girildi. Başvuru yapanlar şimdi kura çekimi tahini merak edip "TOKİ kura çekimi ne zaman?" sorusunu yönlendiriyor.

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek 2020 TOKİ kura çekimi ne zaman

 

Artık her yıl 100 bin sosyal konut projesi yapılacak. Bunun ilk adımı 15 Aralık'ta atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle hayata geçirilecek olan projenin ilk başvuruları 16 Aralık - 15 Ocak tarihinde gerçekleşti. Başvuruların üzerinden 4 gün geçerken şimdi kura çekim ve sonuç tarihi araştırılıyor. İşte konuya ilişkin bilgiler...

Haberin Devamı

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekiminin şubat ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubelerinden geri alabilecek.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

Haberin Devamı

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.