Gündem Tolon’un evinde CD bulunmadı

Tolon’un evinde CD bulunmadı

30.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer, “Kamuoyunda “Fikri Sağlar - Büyükanıt Davası” olarak anılan davada delil olarak sunulan CD’nin, müvekkili Tolon’a ait konutlarda yapılan aramalar sırasında elde edilmediğini belirtti. Tolon’un avukatı Sezer, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tolon’un evinde CD bulunmadı

“Daha önce, aynı konuda yapmış olduğumuz basın açıklamalarının mevcudiyetine rağmen, 28 Ocak 2012 ve 29 Ocak 2012 tarihli bazı basın yayın organlarında yayınlanan çeşitli haberlerde, kamuoyunda “Fikri Sağlar - Büyükanıt Davası” olarak anılan davada delil olarak sunulan bir CD’nin “Müvekkilimiz Tolon’un evindeki aramada bulunduğuna” yönelik tamamıyla gerçekdışı beyanlarda bulunulması karşısında, kamuoyuna açıklamada bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur. Öncelikle, sözkonusu haberlere konu CD, Tolon’a ait konutlarda yapılan aramalar sırasında elde edilmemiştir.”

Tolon reddetmişti
“Tolon’da bulunduğu ileri sürülen CD, daha önce çeşitli basın organlarında da yer aldığı üzere, müvekkilimizin oğlunun şahsi konutunda, yokluğunda, kapısının kilidi çilingir marifetiyle açtırılarak yapılan hukuka aykırı arama neticesinde elde edildiği ileri sürülen, ancak arama tutanaklarında yer almayan düzmece elba marka bir CD’dir. CD’nin imajı, yargılama sürecinde tarafımızca defalarca talep edilmiş olmasına rağmen, dosyaya halen ibraz edilememiştir. Tolon, davanın tüm aşamalarında vermiş olduğu samimi ifadelerinde “Habere konu bu CD’nin ve içerisinde yer alan bilgilerin, kesinlikle kendisine ait olmadığını” açıkça beyan ederek, iftira niteliğindeki, bu çirkin iddiayı şiddetle reddetmiştir.
Buna ilaveten, Tolon, 50 yıldır yakınen tanıdığı Büyükanıt ve aile bireyleri ile ilgili hiçbir zaman kayıt yapmamış, herhangi bir bilgi-belge de toplamamıştır.