Gündem Toplumun nabzı tutulacak

Toplumun nabzı tutulacak

08.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kovid-19 aşı çalışmaları devam ederken, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) tarafından önemli bir çalışmaya imza atılacak.

Toplumun nabzı tutulacak

AHESEN öncülüğünde, “Kovid-19 Pandemi Sürecinde Türk Toplumunun Aşı Bilinci ve Aşılama Davranışının Değerlendirilmesi” başlıklı çalışma üzerinden hem toplumun Kovid-19 aşılarına yönelik nabzını ölçecek hem de aşı reddine karşı bilinçlendirme yöntemlerini ortaya çıkartacak.

Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık Sağlık ve Sosyal Bakım Kurumu ile National Institute for Health Research (NIHR), Birleşik Krallık Araştırma ve İnovasyon Birimi Tıp Araştırma Konseyi ile desteklenen çalışmanın, proje yöneticiliğini Prof. Dr. Ersin Akpınar üstlenirken, araştırmaya www.cukurovaaile.org ve www.ahesen.org.tr adreslerinden katılım sağlanabilecek. AHESEN Bilim Kurulu Başkanı ve proje yöneticisi Prof. Dr. Ersin Akpınar, “Çalışmamız tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinin etkilerini ve koruyucu hizmetlerin durumunu belirleyip toplumsal aşılama görüşleri ile planlama yapılmasına katkıda bulunacaktır” dedi.