Gündem Trafik ceza tutarlarınızı internetten sorgulayabilirsiniz!

Trafik ceza tutarlarınızı internetten sorgulayabilirsiniz!

11.10.2016 - 09:36 | Son Güncellenme:

Trafik cezalarına ilişkin olarak internette trafik cezası sorgulama ve ödeme dönemi başladı. Araç sürücüleri trafik cezası olup, olmadığı kontrolünü trafik cezası sorgulama ve ödeme online işlemi ile öğrenebiliyor. Özellikle EGM trafik cezası sorgulama ve ödeme ekranı üzerinden trafik cezalarının online ödemesi de yapılabiliyor.

Trafik ceza tutarlarınızı internetten sorgulayabilirsiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital hizmetleri araç sürücülerine trafik ve araç işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlıyor. Özellikle de son dönemlerde online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmetinin sunulması araç sürücüleri açısından çok ciddi bir kolaylık ve avantaj sağlarken, bu alanda sunulan hizmetlerinde daha çağdaş standartlara ulaştırılabilmesini sağlıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen teknolojinin otomobil sektöründe yaratmış olduğu hızlı gelişim ivmesi ile birlikte karayollarında yer alan araç sayısında ciddi oranlarda artışlar yaşanıyor. Buna ek olarak dünya nüfusunun artan yapısının da eklenmesi ile birlikte artık dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de karayolları üzerinde çok ciddi bir trafik yapısı oluşuyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu durumun getirmiş olduğu ihtiyaçlar ve güvenlik eksiklikleri çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan trafik kuralları bulunuyor. Bu kurallar çerçevesinde caydırıcı etkilerde trafik ceası uygulamaları Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ilgili trafik birimleri tarafından uygulanan trafik denetlemeleri kapsamında tespit edilmesi durumunda uygulanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün son yıllarda trafik denetlemeleri alanında kullanmakta olduğu teknolojik sistemler çerçevesinde artık trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri de internet ortamı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisi sayesinde artık insanların son derece pratik bir şekilde internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi dolayısı ile oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan>Elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama ve ödeme ekranı üzerinde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde trafik cezalarının olup, olmadığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Araç sürücüleri elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web portalının ‘e-hizmetler’ menüsünde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranı üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait online Vergi Dairesi portalı İnternet Vergi Dairesi üzerinden de gerçekleştirilebilen online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile trafik cezasının bulunup, bulunmadığının kontrolünün dışında da var olan trafik cezasının ödemelerini gerçekleştirebilmek mümkün oluyor.