GündemTrump üzerindeki etkisini kullanması için talep var

Trump üzerindeki etkisini kullanması için talep var

08.05.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde İç Anadolu Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi.

Trump üzerindeki etkisini kullanması için talep var

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - Gündemi değerlendiren Fidan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YAPTIRIMLARIN KALKMASI GEREKİYOR: (Suriye Devlet Başkanı Şara’nın Fransa ziyareti ve birçok ülkenin Suriye ile yakın ilişki kurması) Suriye yönetimi ülkesinde barışı, istikrarı sağlamak için çalışıyor. Bu bakımdan uluslararası toplumun desteğini sağlaması çok önemli. Örneğin yaptırımların kalkması gerekiyor.

BEKLENTİLER İLETİLDİ: (Erdoğan-Trump görüşmesi) Bölge ülkelerinden Sayın Cumhur-başkanı’mızın Trump üzerindeki etkisini kullanması yönünde bize çok talep geliyor. “Trump’ın sözünü dinleyeceği tek Müslüman lider sizsiniz. Bu bakımdan ona görüşlerinizi aktarın” diyorlar. Bu çerçevede bir görüşme yapıldı. Biz Suriye konusunda beklentilerimizi ilettik. Onlar da özellikle Ukrayna-Rusya savaşının bitirilmesi noktasında beklentilerini ilettiler. Cumhurbaşkanı’mız ve Trump bir ziyaret olması konusunda mutabık. Bunun tarihi konusunda hep beraber çalışacağız. 

Haberin Devamı

SATRANÇ ŞEKLİNDE İLERLEYECEK: (Türki Cumhuriyetlerin GKRY’yi tanıması) Onların içinde de bize mahcubiyetlerini iletenler oldu. Her şeyden önemlisi biz bir hamle yaptık, KKTC’yi Türk Devletleri Teşkilâtı’na üye yaptık. Şimdi AB adım attı. Bir sonraki adımı da yine biz atacağız. Bu bir satranç şeklinde ilerleyecek.

Trump üzerindeki etkisini kullanması için talep var

‘Diyaloğumuz iyi’

TAVİZ VERMEYİZ: (Yunanistan’la deniz yetki alanları konusunda yaşanan gerginlik) Bizim asla Doğu Akdeniz veya Ege’deki çıkarlarımızdan taviz vermemiz söz konusu değil. Yunanistan’la iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Bu yönde konuşuyoruz. Yeni Dışişleri Bakanı’yla da iyi diyaloğumuz var. Onların da bizim de kırmızı çizgilerimiz belli. Bu kırmızı çizgilere uyularak nasıl her iki taraf da çıkarlarını savunabilir bunun peşindeyiz.

KEŞFETYENİ
Beckham çiftine şok suçlama! Krizin detayları belli oldu
Beckham çiftine şok suçlama! Krizin detayları belli oldu

Cadde | 07.05.2025 - 11:37

Beckham ailesinde sular durulmuyor. David ve Victoria Beckham çiftinin iki oğlu Brooklyn ve Romeo Beckham'ın artık birbirleriyle konuşmadığı ortaya çıkmıştı.

Yazarlar