Gündem TSK'dan terör örgütüne ağır darbe! Ölümcül silah ele geçti...

TSK'dan terör örgütüne ağır darbe! Ölümcül silah ele geçti...

17.05.2017 - 19:34 | Son Güncellenme:

Türk silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada devam eden operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. Operasyonlarda bulunan beş mağarada ele geçirilen silah ve mühimmat dikkat çekti.

TSKdan terör örgütüne ağır darbe Ölümcül silah ele geçti...

İşte TSK'dan yapılan o açıklama;

Haberin Devamı

"Şehit J. Uzm.Çvş. Yunus ERTURK (Bestler-Dereler) Operasyonu
1. 23'üncü J.Snr.Tüm.K.lığı sorumluluğunda 19-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde icra edilen ve 29 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği Şehit J.Uzm.Çvş. Yunus ERTÜRK operasyonunun 2'nci safhası, 23'üncü J.Snr.Tüm.K.lığı emir-komutasında, I'nci J.Komd.Tug.K.lığı (Çakırsoğüt) ve 3'üncü Komd.Tug.K.lığının (Siirt) katılımı ile 08 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Şırnak/Bestler-Dereler ve Siirt/Herekol bölgelerinde devam etmektedir.

2. 16-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında 48 nci Hd Tug Nezirkına Hd Bl. Bölgesinde Kelaspi tepede icra edilen operasyonda 2000 uçaksavar mühimmatı 1000 bixi mühimmatı 20 havan mühimmatı 20 Roketatar mühimmatı 2 EYP duzenegi 5 sığınak ve mağara bulunmustur. Mühimmat ve sığınaklar imha edilmiştir."



HAKKARİ'DE DE ÇOK SAYIDA SİLAH MÜHİMAT VE ALET ELE GEÇİRİLDİ

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar operasyonu kapsamında Yüksekova'nın 3 bin 400 metre yükseklikteki İkiyaka Dağlarında bugün icra edilen arama tarama faaliyetleri sırasında bir mağarada çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkari Yüksekova'da bugün gerçekleştirilen Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar operasyonu'nda çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiğini belirtti. Ele geçirilen malzemeler şöyle:" 3 adet AK-47 Kalaşnikof tüfek ,20 adet 60 mm havan mühimmatı, 8 adet RPG 7 mühimmatı ,8 adet RPG 7 sevk fişeği, 60 mm havan ve çatal ayağı, 2000 adet AK-47 fişeği, 800 adet PKMS makinalı tüfek fişeği, yarım çuval Doçka fişeği, 36 adet el bombası, 50 adet AK-47 şarjörü, 10 kg amonyum nitrat, 3 bidon TNT, 300m kablo, 1 tane 4 kw jeneratör, 2 tane 1 kw jeneratör ,1 tane bosch hilti, 13 tane akü, 3 regülatör

1 tane lcd tv, 2 tane dvd oynatıcı, 200 civarı kitap, 1 fırın, 20 karton sigara, 4 gaz lambası, Sony 20 mp fotoğraf makinası, 6 adet büyük hilti ucu , çok miktarda kıyafet ve gıda malzemesi"

Bitlis'te terör operasyonu - Güroymak ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait depoda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi

Haberin Devamı

BİTLİS'TE DEPODA SİLAH VE MÜHİMMAT

Bitlis'in Güroymak ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda tespit edilen depoda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Yayladere köyü sınırlarında gerçekleştirilen operasyonda depo tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Depoda yapılan kontrolde bölücü terör örgütüne ait RPG-7 roketatar, Bixi, 3 roketatar mühimmatı, 3 roketatar sevk fişeği, 122 Kalaşnikof mühimmatı, 356 Biksi mühimmatı, 47 M-16 mühimmatı, 3 adet 100'lük mayon şeridi, el bombası şarjörlüğü, panço, jelikan bidon, pil bloku, 4 kalem pil, muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet savcısının talimatıyla tespit edilen depo kullanılamaz hale getirilmiş, silah ve mühimmatlar muhafaza altına alınmış, gıda ile yaşam malzemeleri de olay yerinde imha edilmiştir."

Haberin Devamı

Açıklamada, Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığının bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.