Gündem ‘Tüm kayıpları telafi edeceğiz’

‘Tüm kayıpları telafi edeceğiz’

14.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Malatya’da deprem konutlarının temel atma töreninde konuşan Erdoğan, “Ölenleri geri getiremeyiz ama tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız” dedi. Millet İttifakı’nı eleştiren Erdoğan, “Yasaktan, baskıdan, terör örgütleriyle yürümekten başka mazileri yok” diye konuştu.

‘Tüm kayıpları telafi edeceğiz’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen Deprem Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkan Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Törende Cumhur İttifakı’nın diğer ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da hazır bulundu. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AYAĞA KALDIRACAĞIZ: Nerede olursak olalım, hangi işle uğraşırsak uğraşalım kalbimiz de kafamız da hep burayla, buradaki insanlarımızla. Ölenleri geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız. Yıkılan evleri daha güvenlisi ve modernleriyle yeniden yapacak, iş yerlerini daha ferah şekilde yeniden inşa edecek, şehirleri en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracağız. Amacımız, 319 binini bir yıl içinde teslim edecek şekilde, 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmektir. İnşa edeceğimiz 6 bin 700’ünün temelini bugün sizlerle beraber atarak ‘Bismillah’ diyoruz. Bugün Malatya’da ayrıca Pötürge, Yeşilyurt ve Battalgazi’de daha önceki depremden dolayı hak sahibi olan 1692 kardeşimizin konutunu ve köy evinin anahtarlarını teslim edeceğiz.

Haberin Devamı

SİYASİ MEVTA: Acaba bu Bay bay Kemal ne yaptı? Bay bay Kemal bir zamanlar SSK Genel Müdürü değil miydi? O hastanelerimizin hali neydi, hastalarımız ölüyor ve hastanede rehin kalıyordu. Şimdi ise muhteşem hastanelerimiz var ve hastanelerimiz dünyada övünç kaynağı. Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakıp yeni asrına girmek üzere olduğumuz bu yılda Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak. Bu seçimde ülkemizin ve milletimizin sadece gelecek 5 senesini değil, gelecek çeyrek asrını, yarım asrını belirleyecek. Gelin 14 Mayıs’ta şu siyasi mevtalara sandıkları mezar edin.

İKİ FARKLI TÜRKİYE HEDEFİ: Bu seçimlerde sadece ittifaklar ve adaylar rekabet etmiyor. İki farklı zihniyet iki farklı Türkiye hedefi de yarışıyor. Bir tarafta son 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarımız, Cumhuriyetimizin ikinci asrının remzi Türkiye Yüzyılı vizyonumuz var. Seçim beyannamemizdeki taahhütlerimiz var. Milletimizin 60 yıllık hayalini gerçekleştirdiğimiz TOGG’umuz var. Ülkemizin en büyük dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu var.

UCUBE İTTİFAK: Bir tarafta kurdukları 7’li masada her gün yeni bir kavgaya tutuşan, PKK’sından, FETÖ’süne tüm terör örgütlerine gülücükler dağıtan, Kandil’den kimi gün aferin alan kimi gün zılgıt yiyen, sapık ve sapkın akımlarla işbirliği yapmaktan çekinmeyen… Her türlü yalan ve iftirayı fütursuzca ortaya atan bir ucube ittifak var. Bunların yıkmaktan, durdurmaktan, ülkemizin savunma sanayi atılımlarını durdurmaktan başka hiçbir vaaatleri yok. Bunların yasaktan, baskıdan, terör örgütleriyle ve vesayet güçleriyle yol yürümekten başka mazileri yok. Ne diyor? Teröristbaşını çıkaracaklarmış. Diyarbakır’da 51 Kürt yavrumuzu öldüren, onların ölümüne vesile olan Selo’yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir. Katillere yataklık edenlerin yeri bellidir. Onun için Cumhur İttifakı’nın iş başında kalması şart.

Haberin Devamı

‘Bunların raf ömrü 14 Mayıs’ta dolacak’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Malatya - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da İnönü Üniversitesi Teknopark’ı içerisindeki AFAD Teknokent Geçici Konaklama Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programına eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Erdoğan, iftarın ardından yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Başkalarının gündemi ne olursa olsun bizim gündemimiz sizsiniz. Başkaları ne hesap yaparsa yapsın, bizim önceliğimiz sizsiniz. Terör örgütlerinin uzantılarıyla at pazarlığı yaparak iktidar hayali kuranların gafleti, sizi bir an olsun endişeye sevk etmesin. Bunların raf ömrü 14 Mayıs’ta dolacaktır. Milletin derdinden ve değerlerinden kopuk siyaset yapanlar, bugüne kadar hep kaybetmiştir, yine kaybedeceklerdir. Siz bu kaybedenler kulübüne itibar etmeyin. Devletinize, hükümetinize ve Cumhur İttifakı’na güvenmeye devam edin.”