Gündem Turgut Altınok: Ankara hak ettiği yerde değil

Turgut Altınok: Ankara hak ettiği yerde değil

31.01.2024 - 12:52 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç'ı ziyaret ederek. ASO Meclis Toplantısı'na katıldı.

Turgut Altınok: Ankara hak ettiği yerde değil

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, kentin sanayide ve ticarette hak ettiği yerde olmadığını belirterek, "Ankara'da kaç tane organize sanayi bölgesi var; sayıca azız, zayıfız. Ankara'da sanayi bölgelerimizi çoğaltacağız" dedi.

Haberin Devamı

Turgut Altınok, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç'ı ziyaret ederek. ASO Meclis Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Altınok, Ankara için hazırladıkları projeleri yakında açıklayacaklarını belirterek, "Ankara Cumhuriyetimizin, Milli Mücadelemizin başkentidir. Biz bu kentte yaşıyoruz. 20 yıl Keçiören'de hizmet yaptık. Burada belediyecilik destanı yazdık, belediyecilik anlayışını değiştirdik. Belediyeciliğin dönüşümüne katkı sağladık. Vakit, Ankara vaktidir. Üzerimize düşen sorumluluklarla birlikte başkenti hep beraber geliştireceğiz. Tecrübelerimizle ve projelerimizle hazırız. Sanayi, kentsel dönüşüm, sosyal projeler ve tarım alanlarında çeşitli projelerimiz var. Bunları yakında açıklayacağız" dedi.

Haberin Devamı

'ANKARA HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL'

Ankara'daki sanayi bölge sayısının zayıf olduğunu kaydeden Altınok, "Ankara devletimizin başkenti. Böyle de bir avantajımız var. Baktığımız zaman Ankara'da kaç tane organize sanayi bölgesi var; sayıca azız, zayıfız. Ankara'da sanayi bölgelerimizi çoğaltacağız. Bu projeleri yapmak için kaynak lazım. Ankara'da 13 tane değil de 33 tane sanayi bölgesi olsaydı ABB'nin bütçesi 250 milyar lira civarında olurdu. Ankara’mız gerek sanayide gerekse ticarette hak ettiği yerde değil" ifadelerini kullandı.

Havaalanı yolu metro projesi için Cumhurbaşkanı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanıyla konuştuklarını belirten Altınok, "Biz yapacağız dedik mi yaparız. Sadece havaalanı yolu metromuz değil; diyelim ki işçimiz Altındağ'dan yola çıktı, 2 saat yol gidiyor. İnsanca yaşam, insanca hayat diyoruz. İnsanımız çok değerli, işçilerimizi rahatlatacağız. Sanayi bölgemizdeki protokolleri yenileceğimiz gibi her türlü desteği vereceğiz. Sanayimizin, ticaretimizin gelişmesi için iş adamlarımızın yanında olacağız. Zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı olacağız" dedi.

'SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ'

Ankara'da ayrıca ulaşımın ciddi problem yarattığını söyleyen Altınok, "5 yıl önce yılda 50 bin araç trafiğe çıkarken 2023 yılında Ankara'da trafiğe çıkan araç sayısı 100 bin; fakat yeni bir yol yok. Dolayısıyla ulaşım ciddi bir problem. Başka ilçelerde de metro hatlarımız olacak. Bunları hükümetimizle halledeceğiz. Bir de Büyükşehir Belediyemizin yapacağı metro hatlarımız var. Altındağ'a, Mamak'a, havaalanı yoluna metromuz var. Kuyubaşı, havaalanı dahil bütün ringleri bağlamış olacağız. Ankara bu fırsatı değerlendirmeli" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gölbaşı- Bala arasında sanayi bölgesi kurulması için de Ankara Valiliği ile görüşme yaptıklarını ifade eden Altınok, "Gölbaşı- Bala arasında sanayi bölgesi kuracağız" dedi.

'31 MART'TA IŞIKLARI YAKMAMIZ LAZIM'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) konferans salonunda düzenlenen toplantıda, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile iş insanları ile bir araya geldi. Burada konuşan Altınok, Akyurt'taki fuar alanının en kısa sürede tamamlayacaklarını belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının 5 yılda bir sözü var, 'Fuar alanını bitireceğiz, başkente kazandıracağız' diye. Maalesef çivi çakılmamıştır. 2024-2025 yılında fuar alanımızı başkentimize kazandıracağız. İstanbul'da fuarlara katılanların yüzde 85'i Ankara'dan katılıyor. Fuarlar, başkentlere, şehirlere ekonomik ve sosyal yönden ve kültürel yönden çok şey kazandırır. Başka şehirlerden insanlar gelecek. Oteller, taksi, restoranlar; şehrinize ekonomik değer kazandırıyorsunuz. Akyurt'taki fuar alanını bitireceğiz ve 2025'te hep beraber açacağız. Ne yapmamız lazım? 31 Mart'ta ışıkları yakmamız lazım" dedi.

Haberin Devamı

'ORMANLAR YAPACAĞIZ'

Ankara'nın yeşil bir başkent olması için de çeşitli projelerinin olduğunu ifade eden Altınok, "Ankara gri değil, yeşil bir başkent olmalı. Ormanlar yapacağız. Diyeceksiniz ki, 'Bir belediye başkanı gelmişti, Altınok, böyle ormanlar yapmıştı'. Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk tarafından yıllar önce yapılmıştı. Bununla ilgili de projelerimiz var" diye konuştu.

Ardından sosyal yardımlara değinen Altınok, Ankara'da yapılan sosyal yardımların Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 4'ünü oluşturduğunu kaydederek, "Biz pek çok sosyal desteklerde bulunuyoruz. Hiç kusura bakmayın. Kimse cebinden babasının parasını vermiyor. Halkın parasını halka veriyorsunuz. Biz vatandaşın parasını vatandaşa vereceğiz. Bu da Ankara ekonomisine ciddi katkı sağlayacak" dedi.

Haberin Devamı

'KENDİ KENDİNE YETEN BİR ANKARA'

Altınok, "Kendi kendine yeten bir Ankara olacak. Gerek büyükşehir gerekse hükümetimizin imkanlarıyla ne olur Ankara'mız? Bir 5 yıl daha kaybetmeyelim. Başkentte hepimizin sorumluluğu var. Şehrimizi eserler ve hizmetlerle donatacağız. Devasa teknoloji merkezleri, bilişim vadileri, inavasyon merkezleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Yenimahalle'nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade eden Altınok, "Yenimahalle’nin kentsel dönüşümle ilgili eskiyen noktaları var. Bunları hızlı bir şekilde çözeceğimiz bir Yenimahalle olacak. Kültür merkezleri, kreşler, kütüphaneler, spor tesisleri ve teknoloji merkezleriyle donatacağımız bir Yenimahalle olacak" dedi.