Gündem Turistin kolyesini çalan 2 kapkaççıyı polise yakalattılar

Turistin kolyesini çalan 2 kapkaççıyı polise yakalattılar

01.11.2008 - 11:18 | Son Güncellenme:

İki kızkardeş, Fransız kadına saldıran gaspçıları otomobilleriyle hafiye gibi takip edip yanına gitti ve...

Turistin kolyesini çalan 2 kapkaççıyı polise yakalattılar

ANTALYA'da otomobilleri ile gezintiye çıkan 2 kızkardeş, 2 kapkaççının yolda yürüyen turistlere saldırdığını görünce zanlıları izleyip oyaladıktan sonra polise yakalattı.
Olay, kentin işlek caddelerinden Işıklar'da meydana geldi. Tatil için eşi ile birlikte Antalya'ya gelen Fransız turist 60 yaşındaki Chantal Marıani Rouxi, caddede yürürken kimliği belirsiz 2 kapkaççının saldırısına uğradı. Kapkaççılar Fransız kadının boynundaki altın kolye ile kolundaki çantayı almak istedi. Çantayı alamayan zanlılar, kadının boynundaki kolyeyi kopararak kaçmaya başladı. Bu sırada otomobilleri ile gezintiye çıkan 30 yaşındaki Gaye ve 26 yaşındaki Damla Köroğlu kardeşler, olayı gördü. Köroğlu kardeşler kaçan zanlıların peşine düşüp telefonla polisi bilgilendirdi.
Otomobille kapkaççıları takip eden iki kızkardeş, zanlıları oyalamak için yanlarına yaklaşıp adres bile sordu. Zanlılar, yabancı olduklarını söyleyip kaçmaya devam etti. Damla ve Gaye Köroğlu, Cebesoy Caddesi'ne kadar takip ettikleri zanlıların halk otobüsüne bindiğini görünce gelen polislere durumu anlattı. Otobüse giren polis, kızkardeşlerin gösterdiği iki kapkaççıyı yakalayarak gözaltına aldı. Polis zanlıların üst aramasını otobüste yaptı. Ancak turist kadından çalınan kolye bulunamadı. Bu sırada bir yolcu, zanlıların koltukların arasına bir şey sakladığını gördüğünü söyledi. Polis bir yolcu koltuğunun arasında yaşlı turiste ait kolyeyi buldu. Zanlılar sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Gözaltına alınan 19 yaşındaki Ü.Ö. ile aynı yaştaki M.Ş.I.'nın sabah saatlerinde Zafer Mahallesi'nde Şemik Zavur adlı bir kadına da kapkaç yaptığı belirlendi. Zanlıların, Zavur'un içerisinde cep telefonu, kredi kartları ve 15 YTL para bulunan çantasını çaldığı belirlendi. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.