Gündem Turizm cenneti alev alev

Turizm cenneti alev alev

26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’nın turistik ilçesi Kemer’de önceki gün başlayan orman yangınına dün de müdahale sürdü.

Turizm cenneti alev alev

HABER MERKEZİ - Kemer-Göynük’ün Değirmendere Mahallesi’nde Kemer-Antalya kara yolu kenarındaki ormanda başlayan yangına ağaçlık alanda yol olmaması nedeniyle ilk anda karadan müdahale güçlükle yapıldı. Yaklaşık 125 hektarda etkili olan yangına dün 10 uçak, 22 helikopter ve 1000’i aşkın personelle müdahale edildi. Dumandan etkilenen 6 kişi hastanede tedaviye alındı. Tedbir amaçlı yangın bölgesine yakın 10 konut boşaltıldı ve Kemer Devlet Hastanesi’nde yatan 15 hastadan 13’ü taburcu edildi, diğer 2’si de başka hastaneye sevk edildi.

Haberin Devamı

Müdahale sürüyor

Bölgede incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazözle müdahalenin sürdüğü yangına 512 takviye personel sevk edildiğini bildirdi. Yumaklı, “Bu topografya biraz zorlu. Bugün öğle saatlerinde ‘kontrol altına alındı’ haberini vermek üzereyken maalesef yangının özelliği gereği ‘spot atma’ diye tarif edilen yangının içerisinden çıkan bir parçanın, bir top güllesi gibi düşünün, ormanlık alanın içine düşmesiyle maalesef orada yeni bir yangın başladı. Arkadaşlarımız halen o alanın yayılmaması için gerekli gayreti sarf ediyor” diye konuştu.

Gündüz saatlerinde rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangın, havadan yoğun müdahaleyle dar bir kanyona sıkıştırıldı. Havanın kararmasıyla birlikte bölgede gece görüşlü helikopterler de müdahale devam etti. Antalya’da bir başka yangın da yine önceki akşam Kaş ilçesi Göl mevkiindeki sazlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgârın etkisiyle büyüdü. Sazlık alanın bataklık olması nedeniyle müdahalenin güçlükle yapıldığı belirtilirken, yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Manavgat’ta bir araçtan söndürülmeden atılan sigaradan çıktığı tahmin edilen yangın da söndürüldü. 

Haberin Devamı

Turizm cenneti alev alev

Yangına gece görüşlü helikopterler de müdahale etti. 

İki ildeki 3 noktada yangın

Hatay, Antakya’da dün başlayan orman yangını, 2 saatte kontrol altına alındı.

İzmir’in Kemalpaşa kırsal Hamzababa ve Menemen Ayvacık mahallelerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Manisa, Saruhanlı’da önceki gün başlayan orman yangını 23 saat sonra dün kontrol altına alındı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, alevlerin 250 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi. Sarısığırlar Mahallesi’ndeki 14 ev ve 3 ahır tamamen, 1 ev ise kısmen yandı.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde önceki gün çıkan orman yangını, 14 saatlik çalışmayla dün kontrol altına alındı. Yangında toplam 100 hektarlık alan zarar gördü.

Muğla, Seydikemer’de makilikte 23 Temmuz saat 20.00 sıralarında çıkan yangın kontrol altına alınırken, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada yangının sigara izmaritinden çıktığı tespit edildi. Gözaltına alınan İsmail Akkaya, tutuklandı.

Haberin Devamı

Menteşe ilçesinde, 19 Temmuz saat 17.00 sıralarında tarım arazisinde çıkıp ormana sıçrayan yangında da
2 hektar alan zarar görmüştü. Yangınla ilgili tarım işçisi Memduh K. (40), gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla yargılanmak üzere serbest bırakılan Memduh K., savcılıktaki ifadesinde yangının saman
balya makinesinden çıktığını ifade etti.