Gündem Türkiye 7 aslanını dualarla uğurladı

Türkiye 7 aslanını dualarla uğurladı

14.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin, Dağlıca, Şırnak ve Hani’de şehit olan 6 asker ile daha önce bir çatışmada yaralanıp tedavi edildiği hastanede şehit düşen asker, memleketlerinde gözyaşları ve teröre lanet sloganları arasında toprağa verildi

Türkiye 7 aslanını dualarla uğurladı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen ve Jandarma Uzman Çavuş Kadir Demiryürek; Hakkarinin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Onur İlkhan; Şırnakta PKK’lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can; Diyarbakır’ın Hani ilçesinde PKK’lı teröristlerin İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk ile Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal’ın cenazeleri düzenlenen törenlerin ardından gönderildikleri memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Nusaybin’de 5 gün önce çatışmada yaralanan ve GATA’da tedavi gören Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman da kurtarılamayarak şehit düştü.

Türkiye 7 aslanını dualarla uğurladı

Sözlüsü tabuta kapandı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde PKK’lı teröristlerin İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk için dün memleketi Giresun’un Espiye ilçesindeki Ulu Cami’nde tören düzenlendi. Şehidin nişanlısı Aylin Şensöz, annesi Döndü ve kız kardeşi Büşra Cantürk, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Döndü Cantürk oğlunun fotoğrafını öperken, sözlüsü Aylin Şensöz de üzerinde ikisinin fotoğrafı olan yastıkla birlikte tabuta sarıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Cantürk, Kaşdibi Köyü’ndeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

10 binlerce kişi şehit askerleri yolcu etti

Diyarbakır Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerin bomba yüklü tankerle yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal (23) için memleketi Mersin’in Anamur ilçesindeki Otogar Camii’nde tören düzenlendi. Törene 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulan şehit Halil Uysal’ın naaşı, Emirşah Mahallesi Mezarlığı’na götürülerek gözyaşları içinde defnedildi.

5 gün sonra şehit

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5 gün önce PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman, kaldırıldığı GATA’da önceki gün yaşam mücadelesini kaybederek şehit düştü. Çorum’un Sungurlu ilçesine getirilen Şehit Karaman, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki şehitliğe götürülerek defnedildi.

‘Aşkım, çocuğunu getirdim’

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerce şehit edilen Ulaştırma Uzman Çavuş Cihangir Can’ın (27) cenazesi, Mersin’in Toroslar ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Muğdat Camii’ne getirilen şehidin cenazesi, yaklaşık 5 bin kişi tarafından “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla karşılandı. Serum takılı, asker ve sağlık görevlisinin desteğiyle ayakta durabilen şehidin eşi Tuğba Can, tabuta sarılıp “Aşkım çocuğunu sana getirdim” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Cihangir Can Mersin Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Türkiye 7 aslanını dualarla uğurladı

Son haykırış: Elveda aşkım

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Onur İlkhan’ın (27), cenazesi önceki gece gece askeri uçakla memleketi Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Havaalanı’na getirildi. Şehit İlkhan için dün öğle namazı sonrası Reşadiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan şehit İlkhan’ın Türk Bayrağına sarılı tabutunun üzerine Eskişehirspor atkısı bıraktı. Anne Semra İlkhan ile abla Merve Düzat, şehidin tabutuna sarıp gözyaşı döktü.

Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına alındı. Bu sırada şehidin nişanlısı Sabiha Coşkun “Elveda aşkım” diyerek tabuta elini koyarak ağladı. Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan’ın cenazesi, götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği’nde gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehidin nişanlısı Sabiha Coşkun ile bu yaz evlenmeyi planladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye 7 aslanını dualarla uğurladı
Demiryürek gözyaşlarıyla toprağa verildi

Nusaybin’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in (29) cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Adana’daki babası Musa Demiryürek’in evine getirildi. Yaklaşık bin kişi tarafından karşılanan cenazenin bulunduğu araca gelerek eşinin tabutuna sarılan 1 çocuk annesi Gülcan Demiryürek, gözyaşı döktü. Demiryünek’in cenazesi Sabancı Merkez Cami’ne getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Kadir Demiryürek, Adana Asri Mezarlıktaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit oğlunu son kez öptü

Nusaybin’de şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen’in cenazesi askeri uçakla memleketi Sivas’a getirildi. Şehidin eşi Dudu Özmen Gençleşen ve şehidin babası Şener Gençleşen de aynı uçakla birlikte Sivas’a geldi. Şehidin cenazesi Ulu Cami’ye getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Asker Şehitliği’ne götürülen şehit Gençleşen’in cenazesi burada dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.