Gündem Türkiye'de yaşanan son dakika depremler!

Türkiye'de yaşanan son dakika depremler!

10.01.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

Türkiye'ye son depremler vatandaşları korkutuyor. Gaziantep'te Perşembe günü meydana gelen son depremler ve dün akşam İzmir merkez üssü Menderes ilçesi olan saat 06.32'de 4,3 büyüklüğündeki son dakika depremi vatandaşları paniğe soktu. İzmir ve diğer illerde hissedilen son depremlerin ardından hasar ve yaralı olup olmadığına dair araştırmalar devam ediyor.

Türkiyede yaşanan son dakika depremler

İzmir'de korkutan deprem! Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, merkez üssü Menderes ilçesi olan saat 06.32'de 4,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi (AFAD) verilerinden alınan bilgiye göre, saat 06.32'de merkez üssü Menderes ilçesi Yeniköy açıklarında 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde oluştu. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Deprem, Menderes ilçesinin yanı sıra İzmir merkezden de hissedildi.

Haberin Devamı

Gaziantep'te 8 Ocak Parşembe akşamı yaşanan deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Son depremlerde paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı ve sokakta bekledi. Yaşanan son depremlerin ardından araştırmalara ise devam ediliyor.

Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 8 Ocak'ta yaşanan depremin ardından, küçük ölçeklerde depremler yaşanmaya devam etti. 4,6 büyüklüğündeki deprem saat 20.44'te yaşanırken, vatandaşlar paniğe kapıldı. Bazı vatandaşlar deprem nedeniyle evlerinden çıkarken, depremin çevre il ve ilçelerden hissedildiği belirtildi. Depremde hasar ve yaralı olup olmadığı araştırılıyor.

Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nin Durmuşlar Mahallesi'nde saat 44'te zeminin 8.8 kilometre altında 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından Gaziantep'te küçük şiddette bir çok deprem daha yaşandı. Aynı merkezde 21.03'te zeminin 5.0 kilometre derinliğinde 2.4 şiddetinde, ardından 21.23'te ise yerin 5.3 kilometre derinliğinde 2.1 şiddetinde depremler meydana geldi.