Gündem Türkiye’nin ilk ‘Sıfır Atık’ okulu açıldı

Türkiye’nin ilk ‘Sıfır Atık’ okulu açıldı

09.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’nin ilk “sıfır atık okulu” olma özelliğini taşıyan Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Türkiye’nin ilk ‘Sıfır Atık’ okulu açıldı

Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Başkent Millet Bahçesi’nde Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi kuruldu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ‘Sıfır Atık’ okulu açıldı

Çiçeklerle karşılandı

Altındağ Belediyesi’nin kurduğu merkeze gelişinde anaokulu öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Erdoğan, onlarla sohbet etti. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve Merkez Sorumlusu Güneş İpek’ten bilgi alan Erdoğan, daha sonra merkezde atıklardan yapılan ürünlerin sergilendiği bölümü gezdi. Merkezi çok beğendiğini belirten Erdoğan, “Çocukların bu bilince varması ve sahiplenmesi bizim işimizi çok kolaylaştıracak inşallah. Dolayısıyla geleceğimiz emin ellerde diye düşünüyorum. İnşallah buradaki eğitimler bütün belediyelerimize yansır. Bütün çocuklarımız bu eğitimden faydalansın istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çocuklara sıfır atık oyunu ve sıfır atık kitaplarının yer aldığı paketler ile Sıfır Atık Okulu sertifikalarını veren Erdoğan, daha sonra merkezin bahçesinde çocuklarla fotoğraf çektirdi.