Gündem Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz maske kodu nasıl alınır?

Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz maske kodu nasıl alınır?

29.04.2020 - 11:32 | Son Güncellenme:

Ücretsiz maske nasıl alınır? Eczaneler tarafından verilecek olan ücretsiz maske başvuru sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor E-devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusunda bulunan vatandaşlar, telefonlara kod ne zaman gelecek öğrenmek istiyor. Ücretsiz maske başvuru işleminden sonra telefonlara gelecek olan kod ile eczanelerden alınacak olan ücretsiz maske için bilinmesi gerekenler haberimizde...

Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır Ücretsiz maske kodu nasıl alınır

Ücretsiz maske başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar arayışa koyuldu. Ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske başvuru sorgulama nasıl yapılır? sorularına cevap arayanlar için ücretsiz maske hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde topladık. Adım adım ücretsiz maske nasıl alınır sorusunu cevapladık. İşte ücretsiz maske almak isteyenlerin yapması gerekenler...

Haberin Devamı

Ücretsiz maske dağıtımında önemli gelişme! Çalıştıkları kurum ve kuruluşlardan temin edecekler

Ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir işyerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlar eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden yararlanamayacak. Bu vatandaşlar maskelerini çalıştıkları kurum ve kuruluşlardan temin edecek.

İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamaya göre; Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve işyerlerinden temin edeceklerdir.

Haberin Devamı

Bu kapsamda eczanelerimize gelecek vatandaşlarımızı bilgilendirmek için hazırladığımız afiş çalışmamız aşağıdadır.

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

Ücretsiz maske başvuru işlemi iki internet sitesi üzerinden de yapılabiliyor. İster PTT'nin resmi sitesi olan 'epttavm.com' ister e - devlet üzerinden tercih edebiliyorsunuz.

Her iki sitede aynı bilgileri girmenizi istiyor. T.C kimlik numaranızı, aile bireylerinize de maske siparişi edecekseniz onların T.C. kimlik numaraları girildikten sonra, iletişim bilgileri gerekiyor. Ev adresi ve telefon numarası yazdıktan sonra telefonunuza gelecek olan kod ile ücretsiz maskenizi evine en yakın noktada bulunan eczaneden alabilirsiniz.

TELEFONLARA KOD NE ZAMAN GELECEK?

Ücretsiz maske için telefonunuza gelecek kodun belli bir tarihi yok. Yoğunluğu göre değişkenlik gösteren ücretsiz maske kodu belli bir yaş aralığını öne alarak gönderiliyor.

e-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ePTTAVM ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!