Gündem Uçurumun kenarında böyle son buldu! Tam 5 saatin ardından...

Uçurumun kenarında böyle son buldu! Tam 5 saatin ardından...

26.11.2021 - 07:07 | Son Güncellenme:

Ortak tutkuları sayesinde hem birbirlerine aşık oldular hem de korkularıyla yüzleştiler. ABD'de yaşayan çift, yaklaşık 300 metre yükseklikte unutulmayacak bir ana imza attı.

Derleyen: Gülşah Karaman / Milliyet.com.tr - Dawn LeBlond isimli genç kadın Federal Havacılık İdaresi’nde eski bir donanma pilotu olarak çalışıyordu. 32 yaşında boşanmasının ardından kendini kaybolmuş, ne istediğini bilmeyen biri olarak hissediyordu. Ancak içindeki tırmanma aşkının hayatını değiştireceğinden habersizdi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLUK TRAVMASI ONU ENGELLEYEMEDİ

Dawn LeBlond 2018 yılında metro istasyonunda beklerken, bir arkadaş grubunun web sitesinde akşam vakti tırmanış sporu için bir etkinlik gerçekleşeceğini gördü. Cesur kadın, tüm korkusunu geride bırakıp gördüğü etkinliğe katıldı ama tırmanma duvarının yarısına geldiğinde o an olmasını hiç istemediği bir şeyle karşılaştı. Çocukluğunda oluşan yükseklik travmasını yeniden hatırlayan LeBlond, bunun tekrar olmasına izin vermeyip korkusunu bastırıp, tırmanmaya devam etti.

Uçurumun kenarında böyle son buldu Tam 5 saatin ardından...

Fotoğraf: Tildeathmedia

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL OLARAK DEĞİŞTİĞİNİ FARK ETTİ

LeBlond, başarıyla tamamladığı tırmanışından sonra bu sporun bağımlısı oldu. Tırmanma sırasında harcadığı fiziksel ve zihinsel efor, hayatını kovalayan tüm sorunlardan uzaklaşmasına destek olup, endişelerini bir kenara bırakmasını sağladı. Genç kadın daha sonra gücünü ve dayanıklılığını geliştirmek için 26 yaşındaki arkadaşı Pearse Swail ile birlikte spor salonunda çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Uçurumun kenarında böyle son buldu Tam 5 saatin ardından...

EVLENECEĞİ ADAMI İLK KEZ ORADA GÖRDÜ

Düzenli olarak spor salonuna giden genç kadın, tırmanış sporuyla ilgilenen 44 yaşındaki Christian Lopez’i ilk kez orada gördü. Fakat adamın da kendisini fark ettiğinden haberi yoktu. İkisi de aylarca sessiz kalıp, birbirlerini hayranlıkla izlemeye devam ettiler, ta ki 2020’nin Mart ayına kadar.

Mart 2020’de Lopez sonunda LeBlond ile konuşmak için bir bahane buldu ve Lopez, genç kadını yemeğe davet etti. Fakat bu daveti reddeden LeBlond, artık aşka inandığından da emin değildi. Lopez yıkılmıştı ama yılmadı, genç kadına zaman verirse sonunda kendisini kabul edeceğini düşünüyordu.

Uçurumun kenarında böyle son buldu Tam 5 saatin ardından...

INSTAGRAM ÜZERİNDEN KONUŞMAYA DEVAM ETTİLER

Daha sonra pandemi nedeniyle spor salonu kapandı. İkili bir süre Instagram üzerinden mesajlaşmaya devam ederken, genç kadın ilişkiye bir şans vermekten kendisini alıkoyan şeyin ne olduğunu merak etmeye başladı.

LOPEZ’İN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Genç kadın Pennsylvania’da 80 kilometre uzunluğundaki bir ana patika olan Standing Stone Trail vadisinde 1 hafta boyunca tek başına yürürken, orada tırmanmanın hayalini kuruyordu. Bunu tek başına yapabileceğini kendine kanıtlamak istese de, Chris’in onu sevecek, onu anlayacak ve onunla maceralara atılacak biri olduğunu fark etti. Lopez’in önce çıkma teklifini daha sonra evlenme teklifini kabul etti.  

Haberin Devamı

Uçurumun kenarında böyle son buldu Tam 5 saatin ardından...

DÜĞÜNDEN ÖNCE İKİ KEZ ROTAYI TIRMANDI

Çılgın çift nişanlandıktan sonra 300 metre yükseklikte Seneca kayalıklarının üzerinde evlenmek istiyordu. Çift evlenmeden önce birkaç kez tırmanmayı denedi ancak genç kadın ilk denemesinden sonra korkmaya başladı. Bunun üzerine LeBlond, düğününden önce iki kez daha rotayı tırmandı ve tüm alıştırmaları işe yaradı.

DÜĞÜN KIYAFETLERİYLE YAKLAŞIK 5 SAAT TIRMANDILAR

LeBlond, konuk listesini oldukça deneyimli dağcılarla sınırladı. Sonunda konuk listesinde sekiz arkadaş ve onların bu anını çekecek bir fotoğrafçı yer alıyordu. Gelin, damat ve fotoğrafçı dağın batı tarafında dolambaçlı bir rota olarak bilinen Plesant Overhangs’i takip ederken, sekiz arkadaş zirveye ulaşmak için daha basit bir yol olan üç saatlik rotayı takip etti. Çiftin zirveye tırmanması yaklaşık 5 saat sürdü.

Haberin Devamı

Uçurumun kenarında böyle son buldu Tam 5 saatin ardından...

300 METRE YÜKSEKLİKTE EVLENDİLER

LeBlond ve Lopez’in arkadaşları, mutlu çiftin gelmesinden sadece birkaç dakika sonra zirveye ulaştı. LeBlond ve Lopez çifti, 300 metre yükseklikte Seneca kayalıklarının üzerinde ve yemyeşil dağların arasında evlendi. Unutulmayacak bir ana imza atan mutlu çift, arkadaşları tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı ve ortaya inanılmaz bir yankı çıktı. LeBlond bu yankıyı “Bütün evren bizim için kök salmış gibi görünüyordu” şeklinde yorumladı.  

Uçurumun kenarında böyle son buldu Tam 5 saatin ardından...