Gündem Ulusal güvenliğimiz için ‘2T1Y’ konsepti

Ulusal güvenliğimiz için ‘2T1Y’ konsepti

10.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler; Dışişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatı ile yurt dışında görev yapan büyükelçilere milli güvenlik seviyesindeki tehditler ile bunlara karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi verdi. Güler’in sunum yaptığı dosyanın “Tehditler, Tedbirler ve Yapılanma” başlığını taşıması dikkat çekti.

Ulusal güvenliğimiz  için ‘2T1Y’ konsepti

AYDIN HASAN/ANKARA- 2008 yılından bu yana düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nın 14.’sü, 5-9 Ağustos tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Konferansa; Dışişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında görevli olanların yanı sıra yurt dışındaki 123 misyonunda görevli büyükelçiler ile 11 daimi temsilcisi katıldı.

Haberin Devamı

14.Büyükelçiler Konferansı’nın teması, “Türkiye Yüzyılı’nda Dış Politikamız” oldu. Konferans ile Türkiye’nin dış politikasının güncel fotoğrafının çekilmesi, geleceğe dair stratejik öngörü çalışmalarında bulunulması hedeflendi. Büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından ayrı ayrı kabul edildi. Konferans çerçevesinde pazartesi günü “Türkiye Yüzyılı’nda Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Enerji Paneli” düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır da katıldı. Salı günü öğleden önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün katılımıyla “Türkiye Yüzyılı’nda Güvenlik Paneli” düzenlendi.

Haberin Devamı

Panelde; Milli Savunma Bakanı Güler, milli güvenlik konularında Türkiye’ye yönelik tehditlerle ve alınan tedbirlerle ilgili sunumda bulundu. Güler’in sunum yaptığı dosyanın “Tehditler, Tedbirler ve Yapılanma” başlığını taşıması dikkati çekti.

Yerlikaya, ağırlıklı olarak düzensiz göç; Görgün savunma sanayii atılımı, MİT Başkanı Kalın ise terörle mücadelenin taktik ve stratejik boyutlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yayladaki Muhammet’in LGS’deki başarı öyküsü

Bakan Güler, Elâzığ’ın 2 bin 500 rakımlı Akdağ’ın yaylasında ailesiyle hayvancılık yapan ve LGS’de Türkiye ikincisi olan Muhammet Halil Yazar’ı dün bakanlıkta kabul etti. Güler, Yazar’ın sınavda ortaya koyduğu başarı öyküsünü dinledi, başarılarının devamını diledi ve hediye ile uğurladı.