Gündem Ulusal Hazine ilan edilen sporcu kimdir?-Kim Milyoner Olmak İster

Ulusal Hazine ilan edilen sporcu kimdir?-Kim Milyoner Olmak İster

12.11.2015 - 22:24 | Son Güncellenme:

Kim Milyoner Olmak İster yayınlandığı ilk günden itibaren televizyon izleyicilerinin kalbinde taht kurdu. Çarşamba akşamı yarışmacı koltuğuna oturan Müge Anlı ve Engin Hepileri ikilisi yarın akşamda yarışmaya kaldığı yerden devam edecek. Akıllarda ise tek soru kaldı, yarışmacılara sorulan; "Ulusal Hazine ilan edilen sporcu kimdir?" işte cevabı..

Ulusal Hazine ilan edilen sporcu kimdir-Kim Milyoner Olmak İster

Dünyanın en çok seyredilen ve en çok kazandıran bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster yayınlandığı ilk günden itibaren televizyon izleyicilerinin kalbinde taht kurdu. Türk televizyon tarihinin fenomen yarışması Kim Milyoner Olmak İster 500. bölümüne de özel yarışmacı konuklarıyla merhaba dedi.

Haberin Devamı

Müge Anlı-Engin Hepileri

Çarşamba akşamı yarışmacı koltuğuna oturan Müge Anlı ve Engin Hepileri ikilisi bu akşamda yarışmaya kaldığı yerden devam ediyor. Diğer yarışmacılar Tarık Ünlüoğlu-Biran Damla Yılmaz da yarışmacı koltuklarındaki yerlerini alacaklar. Sürpriz telefon joker bağlantılarının yapıldığı yarışmada ünlü konuklar, kazandıkları para ödüllerini T.C Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladı.

İşte merak edilen o soru;

Elde ettiği başarılar nedeniyle diğer ülkeler peşine düşünce ülkesinden ayrılmaması için "ulusal hazine" ilan edilen sporcu kimdir?
A) Muhammed Ali
B) Usain Bolt
C) Maradona
D) Pele
Cevap: Pele
Brezilya Başkanı Janio Quadros da Pele'yi “Ulusal Hazine” olarak ilan etti.
Futbol Kralı’na Avrupa’dan gelen her teklif yeni bir rekordu. Özellikle İtalyan devi Inter’in o dönem kimsenin cesaret dahi edemediği milyonlarca doları Pele için hazırladığını açıklaması, herkesi “Pele gidecek” diye korkutuyordu. Ama Pele kaldı ve Brezilya Başkanı Janio Quadros da Pele’yi “Ulusal Hazine” olarak ilan etti. Pele Santos’a hiç ihanet etmedi, sadece biterken Cosmos ile esti...